Житомирські лісівники: наша ялинка – найкращий атрибут свята

  Ялинка в горщику – такий товар від житомирських лісівників вже впродовж кількох останніх років доступний мешканцям області. Особливо він припали до душі тим, хто хоче мати в оселі живе деревце, із запахом хвої та духом свята, а не пластиковий замінник.

  Відтак усі, хто не є прихильником передсвяткової заготівлі ялин, можуть придбати в місцевих дерлісгоспах різдвяну красуню в горщику. Навесні її можна буде висадити на подвірї. Таким чином, і свята - зі справжньою красунею, і деревце не загине. kd11111912 2kd11111912 4

  Як доглядати за ялинкою в горщику, як створити їй комфортні умови у вашій оселі, аби вона не загинула – секретами ділиться головний спеціаліст відділу лісового господарвтва, охорони та захисту лісу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Олехнович.
  - Насамперед, придбаваючи такий атрибут свята, варто впевнитися, що рослина росте в горщику з найменшого віку. Якщо ж її викопали з грунту і посадили в посудину перед продажем – цілком ймовірно, що коріння її пошкодили і така ялинка недовговічна.

kd11111912 5  Принісши зелену красуню в кімнату, необхідно розмістити її подалі від обігрівальних приладів, температура повітря в приміщенні не має бути надто високою.
  Не забуваємо не лише поливати ялинку 1-2 рази в тиждень, а й збризкувати водою її хвою. Не зайвим буде поставити поблизу посудину з водою – аби повітря було достатньо вологим.
  Памятаємо, що тримати деревце в оселі можна не більше 10 днів, в іншому випадку воно «вирішить», що настала весна і почне вегетувати – це теж неминуче призведе до його загибелі на відкритому повітрі.
 Після свят звикати до холоду ялина теж має поступово: спочатку необхідно помістити її в трохи прохолодніше приміщення і лише згодом – на вулицю. Там же обовязково слід подбати, аби не змерзла її коренева система – для цього її потрібно чимось утеплити. До прикладу, можна засипати снігом.kd11111912 3   За умови дотримання цих нескладних правил рослина радуватиме вас на час свят не один рік.
  Нагадаємо, що на спеціальних плантаціях в держлісгоспах Житомирщини підростає близько 3 мільйонів різдвяних ялин різного віку та розміру. Близько 400 тисяч штук лісівники області готові реалізувати споживачаам цьогоріч. В достатній кількості підприємства мають деревець і в горщику. Середня вартість зрубаної - від 70 до 100 грн., в залежності від висоти та діаметра стовбура. Ялинка в горщику буде трохи дорожчою, адже сюди уійде вартість горщика та грунту. kd11111912 6
  Щороку в лісгоспах області створюється близько 100 гектарів нових плантацій різдвяних ялин.


Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 11/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework