На Житомирщині СБУ блокувала витік конфіденційної інформації із держустанов, військових частин та комунальних підприємств

  У Житомирській області Служба безпеки України блокувала витік конфіденційної інформації із державних установ, військових частин та комунальних підприємств регіону.

 

  Місцева комерційна структура незаконно встановила російське програмне забезпечення на комп’ютерах понад 50 держустанов. Використання заборонених програм створювало передумови для доступу спецслужб РФ до державних інформаційно-телекомунікаційних систем.
  Під час укладання договорів на обслуговування двоє власників фірми реалізовували програмну продукцію, яка рішенням РНБО України внесена до санкційного списку.
  Свою незаконну діяльність ділки «прикривали» шляхом зміни юридичних назв підконтрольної комерційної структури.
  Під час обшуків в офісних приміщеннях фігурантів справи та державних установах правоохоронці виявили серверне обладнання, комп’ютерну техніку та договірну документацію.
  У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 330 (передача або збирання відомостей, що становлять службову інформацію, зібрану у процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни) триває досудове розслідування.

  Служба безпеки України нагадує, що спецслужби РФ активно використовують комп’ютерні програми і спеціальні технічні засоби для прихованого отримання розвідувальної інформації, насамперед щодо оборонного потенціалу нашої держави. Таке програмне забезпечення встановлюється як на персональні комп’ютери, так і на мобільні телефони для отримання доступу до інформації, яка зберігається на пристрої чи передається електронною поштою, месенджерами чи під час розмов.

Пресгрупа УСБ України в Житомирській області

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 11/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework