Десантник з Житомирщини: У мене була звичка одягати кашкет козирком догори. І одного разу це врятувало мені життя

  Службу в українському війську воїн-десантник Богдан розпочинав з 2015 року. Родом він з Житомирщини, але певний час навчався та працював в столиці. За освітою - педагог технологій, трудового навчання і креслення.

   - Для мене все розпочалося з Кримських подій, вже тоді я зрозумів що настав час одягнути військовий однострій. Я ніколи не служив в армії, і внаслідок цього мені було дещо важко потрапити до війська. Але, приклавши максимум зусиль, я все ж таки призвався по мобілізації. Розпочинав службу в механізованій бригаді, але мав велике бажання стати десантником. Так воно згодом і сталося, - розповів військовослужбовець Богдан.

  Адаптуватись в армії Богдану допомогли захоплення з цивільного життя. Зокрема страйкбол, командна гра, у якій умовний «бій» ведеться з точних копій бойової зброї невеличкими кульками, дав поштовх влучній стрільбі. Силу духу і братерства військовий виховував під час футбольних матчів, адже він є активним вболівальником, а силу волі - під час занять зі східних єдиноборств.

  А більш за все Богдану до вподоби регбі. Цим видом спорту боєць займався як в мирному житті, так і під час перебування вже на військовій службі. Він є членом військової команди з регбі. Цьогоріч вона виступала у вищій лізі України, Богдан грав на позиції «стовба».
На війні було дуже багато випадків, які військовий згадує як з болем так і з посмішкою.

  -  У мене була звичка одягати кашкет козирком догори. І одного разу це врятувало мені життя. Під час активної фази бойових дій мої побратими потрапили під обстріл ворога, вже були загиблі і поранені. Їм терміново потрібна була допомога. Я пересувався у складі підсилення. З певних причин нас було досить погано видно. Хлопці прийняли нас за ворога і збиралися просто знищити. Але, один з них побачив мій кашкет козирком догори. Ось так ми і залишились живі. А справжньому ворогу потім разом "наваляли", - розповів Богдан.

  Головним пріоритетом в житті хлопець бачить свою родину - вдома воїна чекає дружина і маленька донька, якій незабаром виповниться 1 рік.

Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 13/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework