Громади Житомирщини «стукають у всі двері», аби отримати належне фінансування освіти

  Обсяг додаткової дотації у 2020 році для бюджету Баранівської ОТГ буде зменшено більш ніж удвічі порівняно з 2019 роком.

   До Асоціації міст України звернулись окремі громади з проханням вирішити питання критичного незабезпечення фінансування освіти у 2019 році та наявності ризиків щодо належного фінансування освіти у 2020 році.

  Як уточнили у Житомирському РВ АМУ, до Асоціації звернулася Баранівська міська рада щодо критичного зменшення обсягу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я на 2020 рік. Так, згідно з попереднім рішенням Житомирської обласної державної адміністрації обсяг додаткової дотації у 2020 році для бюджету Баранівської ОТГ буде зменшено більш ніж удвічі порівняно з 2019 роком. Це призведе до дефіциту коштів на оплату спожитих енергоносіїв та утримання мережі закладів, значно погіршить рівень послуг, що надаються мешканцям громади в закладах освіти та охорони здоров’я.

  Зважаючи на вище зазначене, АМУ звернулась листом від 10.12.2019 року № 5-719 до Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням сприяти збільшенню ресурсів для громад із метою недопущення критичного стану з виплатами заробітної плати педагогам та сприяння належному утриманню закладів освіти та охорони здоров’я. Джерелом покриття видатків запропоновано визначити стабілізаційну дотацію (як додаткову дотацію з державного бюджету місцевим бюджетам).

  Також АМУ звернулась із проханням особисто взяти під контроль вирішення зазначених вище проблем та дати відповідні доручення головам обласних державних адміністрацій.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Новини Житомира

     
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework