На городищі в Коростені археологам вистачить роботи ще на 100 років

  Розкопки городища на Червоній гірці у Коростені Житомирської області можуть тривати ще до 100 років, залишаючи можливість знайти чимало цікавих артефактів.

  Про це у Житомирі під час круглого столу «Археологія Полісся: дослідження 2019 року» розповів старший науковий співробітник Інституту археології НАНУ, керівник Житомирської археологічної експедиції Андрій Петраускас, повідомляє кореспондент Укрінформу ― передає ukrinform.ua.

  «Одне з найпотужніших відкриттів на цьому городищі зробила Марина Хададова (старший викладач Житомирського держуніверситету ім. І. Франка – ред.). Найцікавіші там дитинець і центральна територія городища, де мешкали найзаможніші люди. Тут були зосереджені адміністративні та захисні функції. Відповідно, і матеріальний склад речей має бути цікавим. На перспективу, тут є ще років 50-100 над чим працювати», - зауважив археолог.

  За його словами, учасники численних міжнародних археологічних конференцій, які бувають у Коростені, визнають, що подібного комплексу древлянських старожитностей середини Х століття у Східній Європі практично немає.

  Як додав Петраускас, археологічні роботи в Коростені планують продовжити у червні наступного року під час практики студентів Житомирського державного університету ім. І. Франка.

  Загалом у Коростені археологи виявили чотири городища.

Новини Житомира

   
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework