У колонії на Житомирщині виявили порушення

  Представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснили моніторинговий візит до Бердичівської виправної колонії (№70)» у Житомирській області.

   Про це повідомляє ukrainepravo.com.

  Під час повторного моніторингового візиту встановлено, що виявлені раніше порушення частково усунені, зокрема налагоджена медична допомога ВІЛ-інфікованим, забезпечено цілодобове чергування фельдшера, проводиться медичний огляд засуджених перед поміщенням та звільненням із штрафних приміщень, кожному засудженому при прибутті до установи проводиться первинне медичне обстеження, демонтовано клітку в медичному кабінеті дільниці для тримання засуджених до довічного позбавлення волі.

  Водночас виявлено низку суттєвих порушень вимог національного законодавства та міжнародних норм у сфері надання медичної допомоги засудженим. 

  Медична допомога засудженим надається без ліцензії на господарську діяльність з медичної практики.

  Медична частина не забезпечена знеболюючими медичними препаратами.

  Не проводиться робота щодо профілактики інфекційних захворювань серед засуджених, працівників медичної частини та виправної колонії: відсутній пункт збору мокроти.

  Збір мокроти у засуджених, з підозрою на туберкульоз, проводиться в коридорі медичної частини, що створює сприятливі умови для зараження туберкульозом здорових людей; працівникам харчоблоку та пекарні, медичні огляди проведені частково, протерміновані бактеріологічні дослідження та не проставлені відмітки про допуск до роботи.

  Бактеріологічні дослідження проводяться з метою виявлення бацилоносіїв, які є основним джерелом гострих кишкових інфекцій. Отже допуск до роботи з харчовими продуктами не обстежених осіб може бути причиною виникнення інфекційних захворювань з фекально-оральним шляхом передачі.

  В лазні відсутній кабінет фельдшера. Огляд в’язнів на наявність тілесних ушкоджень проводиться без дотримання права на приватність.

  За результатом моніторингового візиту до Міністерства юстиції України буде спрямований відповідний звіт із зазначенням виявлених порушень прав засуджених та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення.

Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework