На Житомирщині одному з родовищ дозволили користуватись надрами з метою видобування корисних копалин

  Апеляційним судом скасовано протокол Державної комісії України по запасах корисних копалин і рішення сесії облради щодо погодження надання товариству «Камінець Добринь» спецдозволу на користування надрами з метою видобування габро Юліївського родовища площею 4,1 га.

   Йдеться про те, що у листопаді 2018 року Державною комісією України по запасах корисних копалин протиправно розглянуто подані товариством «Камінець-Добринь» матеріали геолого-економічної оцінки Юліївського родовища габро у Хорошівському районі з метою розподілу запасів родовища.

  Фактично цією ж комісією неправомірно розглянуто обґрунтування товариства стосовно виділення із масиву Юліївського родовища окремої ділянки (Центральна), як самостійного об’єкту надрокористування та апробовано балансові запаси основної та спільно залягаючої корисної копалини габро двох видів: для видобутку блоків і габро, придатного для виробництва щебеню.

  У подальшому, на підставі зазначеного протоколу ДКЗ України,  Житомирською обласною радою погоджено (рішення від 18.12.2018) надання товариству «Камінець-Добринь» поза аукціоном спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування габро на ділянці площею 4,1 га.  

  Житомирський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову прокуратури щодо визнання протиправними та скасування протоколу засідання колегії Державної комісії по запасах корисних копалин, а також зазначеного рішення сесії обласної ради.

  Проте таку відмову прокуратура оскаржила у Сьомому апеляційному адміністративному суді, який скасував рішення суду першої інстанції та прийняв нове – про задоволення позову прокурора у повному обсязі.

  Так, органами прокуратури області вкотре захищено інтереси держави та територіальної громади у сфері надрокористування.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework