На Житомирщині відсторонено від посади міського голову, підозрюваного у спричиненні державі збитків на суму понад 806 тис грн під час ремонту доріг

  24 грудня 2019 року, Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді клопотання про відсторонення від посади міського голови одного з міст Житомирщини, підозрюваного у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам на суму понад 806 тис грн.

  Ухвалою Коростишівського районного суду особу відсторонено від посади строком на один місяць, із 26 грудня 2019 року.

  Як повідомлялося раніше, посадову особу підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

  Нагадаємо, за версією слідства, міський голова, не перевіривши достовірність внесених відомостей, підписав офіційні документи про вартість виконаних підрядником робіт під час ремонту доріг міських вулиць та акти приймання виконаних робіт, які не відповідали фактичним, оскільки були завищені.

  Такими неправомірними діями місцевому бюджету міської об’єднаної територіальної громади завдано збитків на загальну суму 806 518 грн.

  Незаконні дії посадової особи викрито за оперативного супроводу УСБУ в області.

  Досудове розслідування проводить слідчий відділ Коростишівського ВП ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює Коростишівська місцева прокуратура.

  Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Житомирської області.

  Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework