×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині впроваджують проект щодо правової та інформаційної підтримки ромів

23 січня в рамках проекту «Правова та інформаційна підтримка ромів Житомирщини», який реалізує громадська організація «Національно-культурне товариство ромів «Романо Кхам», відбулося засідання круглого столу.

Про це повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Як зазначила голова правління ГО «Національно-культурне товариство ромів «Романо Кхам» Людмила Коберник, протягом шести місяців на територію Житомирщини зі східних областей прибуло більше 300 ромських родин. У кожній з них є діти та люди похилого віку, які часто мають потребу в отриманні медичної допомоги, діти – в доступі до дошкільних та освітніх закладів.

На даний час в області перебувають 1077 дітей переселенців, що відвідують навчальні заклади, починаючи з дитсадочків і до студентів університетів. Для прийняття дітей, забезпечення їх харчуванням, влаштування у навчальні заклади був створений оперативний штаб, до складу якого увійшли представники відділів освіти. Про це повідомив заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Костюченко.

Практично вирішені проблеми забезпечення дітей переселенців підручниками, гарячим харчуванням, здійсняється підвезення дітей до навчальних закладів, де це потрібно. Серед дітей переселенців – 27 ромської національності. «Ми не поділяємо громадян за національностями чи статусом. Це наші діти, і ми зобов’язані їх прийняти», - зауважив Микола Костюченко.

Він зазначив також, що у разі виникнення необхідності можна ініціювати створення у Житомирі ромських класів.

Наразі на тимчасове проживання у Житомирську область прибуло 6284 особи, в тому числі 1965 інвалідів та людей похилого віку, 1795 дітей, 1718 жінок, 806 чоловіків. З Донецької та Луганської областей прибуло 6011 осіб, з АРК – 273. Усі переселені громадяни забезпечені тимчасовим житлом, медичним обслуговуванням, продуктами харчування та товарами першої необхідності. Всі, громадяни, що звертаються за щомісячною адресною допомогою, отримують її. На даний час виплата проведена 3142 сім’ям на загальну суму 7,3 млн. грн.

Метою проекту «Правова та інформаційна підтримка ромів Житомирщини», що успішно впроваджується на території області, є залучення представників ромської громади області до співпраці з державними органами влади та місцевого самоврядування по вирішенню проблем місцевої меншини через надання пропозицій до плану Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини та забезпечення її конституційних прав, надання правової та юридичної допомоги ромським переселенцям, які перебувають на Житомирщині.

n 2601152612 

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Понедельник, 26/01/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework