Обласний бюджет на 2020-й рік є соціально спрямованим, – Віталій Бунечко

  Саме так характеризує обласний бюджет на наступний рік голова ОДА Віталій Бунечко. В основі бюджету – збереження належної соціальної складової.

 

  Так, передбачили зростання середньомісячної заробітної плати, збільшили видатки на придбання продуктів харчування та медикаментів, виділяють кошти для придбання житла для дітей-сиріт тощо.

   «Бюджет на 2020-й рік є соціально спрямованим. У показниках бюджету нам вдалося зберегти належну соціальну складову. Обсяг обласного бюджету на наступний рік складає 3,5 млрд грн, у тому числі загальний фонд – 2,2 млрд грн», – коментує Віталій Бунечко.

   За словами голови ОДА, всі бюджетні установи забезпечені в повному обсязі коштами на заробітну плату та на проведення розрахунків за енергоносії. Передбачили зростання середньомісячної заробітної плати працівників бюджетної сфери до поточного року в середньому на 9,3%. Для придбання житла для дітей-сиріт передбачено у бюджеті майже 30 млн грн. Також закладено 5 млн грн на протипожежні заходи в бюджетних установах.

  Крім того, за інформацією департаменту фінансів ОДА, в обласному бюджеті заплановані капітальні видатки в сумі більше 1 млрд грн, з них на:

  – співфінансування по 3-х об’єктах, які будуть фінансуватись за рахунок ДФРР – 22,1 млн грн;

  – придбання медичного та іншого обладнання для закладів охорони здоров’я – 43,7 млн грн (придбання агіографічної системи – 11,5 млн грн; закупівлі автомобілів швидкої допомоги для центру екстреної медичної допомоги – 24,6 млн грн; комп’ютерна техніка – 4,6 млн грн; медичне обладнання для обласного онкологічного диспансеру та обласного пренатального центру – 3,0 млн грн);

   – придбання 4-х спеціалізованих автомобілів для будинків-інтернатів системи соціального забезпечення – 2,4 млн грн;

   «Фінансування обласних програм продовжиться і наступного року. Загалом в обласному бюджеті на 2020-й рік закладено 1,4 млрд грн на 22 обласні програми. Найбільше коштів спрямують на дороги – будівництво, реконструкція, ремонт і утримання автомобільних доріг – майже на 1,2 млрд грн. Відзначу, що на дороги на 2020-й рік виділили у 1,5 рази більше, ніж у 2019-му році», – запевняє Віталій Бунечко.

   Зберігаються і будуть фінансуватися наступного року обласні програми щодо:

   – пільгового медичного обслуговування «чорнобильців»;

  – оздоровлення та відпочинку пільгових категорій дітей;

  – часткового відшкодування населенню на заходи з енергоефективності «теплі кредити»;

  – лікування та медична реабілітація учасників АТО;

  – надання пільгових кредитів молодим сім’ям для придбання/ремонту/реконструкції житла у сільській місцевості «Власний дім».

Джерело: oda.zht.gov.ua

Новини Житомира

   

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework