Напередодні Нового року 13-річний хлопчина врятував на пожежі пенсіонерку. ФОТО

  Про факт героїчного вчинку рятувальникам стало відомо сьогодні. Як з’ясувалося, 30 грудня близько 2-ї години дня 13-річний Віктор Ващенко мешканець села Дружбівка Коростенського району йшов по вулиці і побачив дим з вікна приватного будинку.

   Хлопець одразу побіг до оселі, яка була вже вся задимлена. Він знав, що там сама проживає 88-річна пенсіонерка, яка майже не пересувається. Жінку обслуговують соціальні працівники.

  Зачерпнувши відро води з криниці на подвір’ї, юнак побіг в середину. Вітя вилив його у «сінях» і почав шукати господиню. Бабуся сиділа на ліжку в одній із кімнат. Хлопчина вивів її на вулицю та побіг повідомити про пожежу сусідам та онукові, що проживає в кінці вулиці. В цей час пенсіонерка сказала, що в оселі повинен бути ще один її онук із Києва. Селяни зателефонували на «101» та пішли на пошуки чоловіка.

  Онук, орієнтовно 40-річного віку, спав на ліжку в дальній кімнаті. Громадяни розбудили його та вивели з оселі. Ні бабця, ні її родич медичної допомоги не потребували, сусіди відвели їх до себе.

IMG 2861

  Доки селяни рятували мешканців будинку, доступ кистю сприяв швидкому розповсюдженню вогню по дерев’яному будинку. На момент прибуття вогнебрців 37-го Державного пожежно-рятувального поста полум’я вже повністю охопило оселю із середини та половину даху. На допомогу було залучено ще відділення 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Оскільки поруч не було вододжерела, фахівцям ДСНС довелося їздити на дозаправку водою на річку, що за 7 км від місця події. О 14:49 пожежу локалізували та після тривалого проливання конструкцій оселі о 19:03 ліквідували. Причину виникнення загоряння та усі обставини наразі встановлюються.

  Що стосується юного героя, то 3 січня Віктор буде нагороджений правами начальника Управління ДСНС Житомирщині, а також поданий на участь у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року».

IMG 2860

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Воскресенье, 05/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework