Голову правління Бердичівського машинобудівного заводу «Прогрес» оштрафували через борги по виплаті зарплати працівникам

  Таку постанову винесла суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської областірозглянувши 26 грудня 2019 року матеріали, які надійшли з Управління держпраці у Житомирській області про притягнення до адміністративної відповідальності голову правління АТ “БМЗ “Прогрес”.

   Даний документ було оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

  У матеріалах справи йдеться про те, що 16.12.2019 о 14-10 год. під час проведення інспекційного відвідування АТ “БМЗ “Прогрес” (юридична адреса: м.Бердичів, вул. Європейська, 79) було виявлено, що голова правління не забезпечив виплату заробітної плати працівникам регулярно, два рази на місяць, через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

  Станом на 11.12.2019 заборгованість по заробітній платі працівників підприємства складає 11 243 871, 25 грн., чим порушено ч.ч. 1, 2 ст. 115 Кодексу законів про працю України.

  У судовому засіданні голова правління свою вину визнав, пояснивши, що події, викладені в протоколі мали місце. А причиною несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам заводу є нестача грошових коштів, що виникла через недостатню кільність замовлень продукції та втрат на курсі долара. На даний час частину заборгованості по заробітній платі виплачено та вживаються заходи для виплати боргу у повному обсязі.

  Враховуючи характер вчиненого, особу порушника, ступінь його вини і майновий стан,Є суддя визнала його винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 41 КУпАП та призначити йому стягнення у виді штрафу – 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн.) та додатково оплатити судовий збір у розмірі 384,20 грн.

Джерело: berdichev.biz

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 08/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework