Тітушки та сльозогінний газ: Зіткнення на місці незаконного будівництва АЗС в Житомирі

  Увечері 3 січня 2020 року, було оприлюднене рішення Господарського суду Житомирської області, яке забороняє будівельні роботи на землях Житомирської ОТГ на Проспекті Незалежності, 29.

 

  Місцеві жителі, дізнавшись про новину, о 19:00 годині вийшли на збори, щоб обговорити свої подальші дії. Це не сподобалося охоронцям АЗС "UPG". Мешканці прилеглих будинків вийшли на тротуар та перекрили проїзд для  будівельної техніки компанії "UPG". У відповідь водій однієї із фур почав їхати прямо на людей, а охоронці застосували по відношенню до протестувальників сльозоточивий газ.

  Відео інциденту опублікувала в мережі "Facebook" Анастасія Соколова. На відео чітко бачимо, що спочатку все відбувається досить мирно. Люди іронізують щодо звинувачень в тому, що вони нібито стоять тут за гроші. Потім з території АЗС виходять кілька представників "UPG "разом з водієм. Водій фури сідає за кермо і починає рух прямо на людей, в цей момент охоронці розпилюють на протестуючих газ з балончиків.

  Через кілька хвилин на місце подій прибула поліція, а потім і швидка допомога. В результаті розпилення газових балончиків серйозно постраждали двоє людей - чоловік і жінка. Вони були госпіталізовані, медики промили їм очі і надали першу допомогу.

  За словами свідків, вони вийшли на мирну акцію протесту, так як існує припис про негайне припинення будівництва. Люди перебували на землях Громади, використовувати які і проводити будь-які роботи на них  заборонив суд.

 «Вийшов представник UPG, і дав команду їхати на людей. Люди стоять, піднімають руки, а він просто почав їхати ... З іншого боку високий бородатий охоронець дістає балончик, і починає розпорошувати газ прямо на людей. Одну жінку нагнув, і спробував їй побризкати прямо на обличчя - як вона відвернулася, не знаю. Очі у неї запухли, її забрала швидка допомога, і ще одного чоловіка, у нього теж все обличчя забризкане», - розповіла одна з протестуючих, Тетяна Дреуш.

  «Машина почала їхати на людей, тітушки спробували розчистити шлях для авто, застосувавши балончики з газом ... Ось мене окропили, але я встиг нахилитися, щоб в очі не потрапило. Двох людей госпіталізували з опіками обличчя та очей.

   Це був Валерій Отаманський і жінка на ім’я Анна. Після цього один з охоронців витягнув пістолет і почав погрожувати їм,» - розповів місцевий житель Володимир Островський. Представники компанії «UPG» ніяк не коментують ситуацію.

    На місці подій працювала слідчо-оперативна група поліції, був присутній начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.

Руслан Мороз, zt.20minut.ua

 

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 08/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework