У бердичівському храмі Святого Йосафата відбулась щорічна благодійна вечеря для нужденних

  На Святвечір до греко-католицького храму святого Рівноапостольного князя Володимира та святого Священомученика Йосафата на благодійну вечерю сходяться особливі гості.

   Ті, в кого з різних причин немає затишного домашнього вогнища, знаходять тепло і підтримку тут. У 2014-му храм святих Володимира та Йосафата відчинив свої двері вірянам, з того часу і з’явилась традиція годувати нужденних.

 

  Благодійну вечерю проводять не у вигляді просто застілля. Перед початком гостей словом Божим вітає священик, лунають слова подяки за те, що завітали до храму. А далі розгортається справжнє театралізоване дійство. Молодь парафії нагадує усім історію народження Спасителя, висловлює побажання добра, щастя, гараздів.

  На столі того вечора є усе, чому належить бути на святій вечері. На покуті, як годиться, дідух. Традиційні страви – кутю, пампушки, вареники, зрази - гості смакують і хвалять.

  Пані Наталя прийшла із зошитом власних віршів. Один з них – із різдвяними побажаннями - зачитує.

  З настанням холодів нужденні отримують прихист у храмі не лише на свята. Останні два місяці прихожани щопонеділка запрошують безхатьків на тепле частування.

Репортаж Інни Плесної

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Четверг, 09/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework