У Баранівському районі засуджено водія, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду

  Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення у справі за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, скоєного місцевим жителем.

   За результатом розгляду справи, вироком Баранівського районного суду водія визнано винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

 Також, вироком суду винного у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події зобов’язано сплатити на користь неповнолітньої доньки потерпілого кошти на відшкодування завданої шкоди, у виді щомісячних платежів у розмірі 880 грн до досягнення нею повноліття, тобто, до 2026.

  Принципову позицію Новоград-Волинської місцевої прокуратури щодо призначення покарання, співмірного тяжкості скоєного злочину, підтримав суд апеляційної інстанції, залишивши скаргу обвинуваченого без задоволення, а вирок суду першої інстанції без змін.

  У ході судового розгляду встановлено, що у травні 2018 року, 24-річний житель Новоград-Волинського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, близько 03.15 год, рухаючись по автодорозі у місті Баранівці, не впорався з керуванням автомобіля, унаслідок чого виїхав за межі проїзної частини, на узбіччя, де здійснив наїзд на велосипедиста.

  Від отриманих травм потерпілий помер на місці ДТП.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework