В Ружинському районі провели рейд на тонкому льоду із любителями «гострих відчуттів»

  Як тільки на водоймах з’являється крига любителі риболовлі одразу ж виходять на «тихе полювання».

   Нажаль, більшість чоловіків свідомо нехтують своєю безпеку, йдучи на тонкий лід. Прикладом безвідповідальності цієї зими стала загибель двох рибалок у грудні. Одному з них бійці ДСНС, яких викликали очевидці, просто не встигли допомогти. Доки вони прорубували тонку кригу до місця провалу 26-річного чоловіка, постраждалий помер від сильного переохолодження.

  Щоб запобігти подібним випадкам 10 січня ружинські рятувальники провели рейд на льодовому покритті р. Роставиця, що в райцентрі. Щодня там можна побачити десятки завзятих рибалок. Ніхто з них не застрахований від нещасного випадку і будь-якої миті може стати заручником свого небезпечного хобі.

  Перше на що звернули фахівці увагу відпочиваючих під час роз’яснювальної роботи – виходити на таку тонку сіру кригу вкрай небезпечно. Щоб громадяни знали як діяти у небезпечних ситуаціях рятувальники роздавали їм листівки попереджувального характеру з правилами поводження на кризі, способами порятунку потопаючого та надання першої до медичної допомоги. Також працівники Служби порятунку нагадали чоловікам, що вживання алкоголю не є методом зігрівання – це міф. Адже потрапляння спиртного в організм навпаки призводить до втрати тепла та зниження загальної температури тіла. Краще випити теплого чаю.

kk10012041 2

kk10012041 3

kk10012041 4

kk10012041 5

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

     

Последнее изменение Пятница, 10/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework