Житомиряни змушені годинами стояти в чергах за довідкою про прописку дитини

  Одразу варто роз'яснити, навіщо ж житомирянам годинами стояти в чергах за довідками про прописку своїх чад. Все тому, що завдяки цій довідці є право на знижку на харчування у садочках.

   Загалом про ситуацію з цими довідками розповіла житомирянка Катерина Латій.

  «Драма в двох (поки що для мене) діях: 11 січня, 7-ма ранку. На фото - черга до управління реєстру територіальної громади, що біля Михайлівської. Я прийшла, як і вже майже сотня (!) житомирян, за довідкою про прописку дитини. Копія потрібна в садочок, щоб підтвердити, що ми є дійсно житомиряни й можемо претендувати на часткову проплату по харчуванню з бюджету міста.kd13011906 1

  Вчора була в черзі 284-ю. Хоч і записалася зарання, та список, що був 9-го сформований на 10-те ( в якому я була 18-ю) вже 10-го зник. Радує, що люди не сваряться в черзі, терпимо чекають, пояснюють один одному, який перелік документів потрібен (адже протиснутись всередину не можливо, багато хто чекає надворі) . Люди розповідають про те, що фахівці управління йдуть на зустріч та починають прийом раніше графіку роботи.

  Більше пощастило тому (сподіваюся) в кого будинок в ОСББ. Ми ж - з приватного сектору, тому прийшла сюди, в управління.kd13011906 2

  В міській раді сказали : допоки така ситуація, візьміть копії паспортів батьків (якщо прописані обидва в Житомирі) й віднесіть в садочок. Вже знаю, що не спрацює. В понеділок завідувач дитсадку чекає "на ковер" з запитаннями, чому не принесли копії довідок . ЇЇ також розумію, як управлінця, бо від неї, скоріше за все, вимагають її керівники наявність підтверджуючих документів.kd13011906 3

  Друзі, що робити? Платити понад тисячу гривень за харчування, бо фізично не можу взяти довідку?».

  А вже в ще одній публікації Катерина Латій розповідає:

  «Батькам, яким потрібна довідка про реєстрацію дитини в Житомирі по вимозі навчального закладу

  Батьки можуть принести в навчальний заклад копії паспортів. Умова - батьки мають житомирську прописку.

  Принесені копії паспортів не звільнять вас від необхідності принести копію довідки про прописку в школу чи садочок, просто візьмете її в управлінні реєстрації фізичних осіб протягом січня-лютого, коли трошки спаде ажіотаж.

  Для розлучених: йдучи в управління за довідкою або реєстрацією, беріть рішення суду про розлучення, де прописано з ким проживає дитина, або вказана конкретна адреса (і те, й інше приймається). Тоді дитину прописати може один із батьків.

  На відео - Ірина Віталіївна Ярош - начальник управління ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради та (гортайте) представник департаменту освіти Житомирської міської ради (не знаю, на жаль імені)».

Новини Житомира

  

Последнее изменение Вторник, 14/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework