На Житомирщині будується перший корівник по євростандартам: «120 млн вже витратили, ще 30 обіцяла дати держава дати держава та передумала

  «У новому корівнику худоба пересуватиметься вільно, спатиме на теплих підстилках, отримуватиме якісне харчування впродовж доби, – розповідає керівник агрофірми «Єрчики» Володимир Дідківський.

  Новий корівник передбачає спеціальній зал для доїння, обладнаний за європейськими технологіями. Молоко з доїльного залу потраплятиме до холодильника за три секунди, розповідає фермер, - зазначає popilnya.online.

  На даний час агрофірма «Єрчики» відома тим, що постачає населенню свіже молоко без домішок. В господарстві суворо стежать за якістю продукції. Вже 15 років поспіль працюють за технологією доїння, що не передбачає контакту продукту з людськими руками.

  «Молоко у нас масово закуповує фірма «Рудь». А у них там лабораторії найвищого класу. Як тільки виявлять хоча б якусь хвороботворну паличку – повертають всю партію молока. Збитки нам не потрібні, тож і дотримуємося порядку», – пояснює Володимир Дідківський.

  У новому корівнику планується ще більше чистоти, оскільки вже закупили європейське обладнання для очищення приміщення. Працюватиме воно без шкоди для довкілля. За спеціальними трубами відходи зливатимуться до відстійника ємністю 30 тисяч тонн. Через деякий час відходи вивозитимуть на поля як органічне добриво.

  В загальному будівництво нової ферми обійдеться агрофірмі майже у 150 мільйонів гривень.

  «120 мільйонів власних вже витратили, ще 30 обіцяла дати держава, та передумала: сказали, грошей нема», – бідкається Володимир Дідківський.

  Тепер доводиться терміново шукати оті 30 мільйонів, щоб завершити роботу. 

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework