На Житомирщині 13 гідроспоруд рибницьких ставків вартістю майже один мільйон гривень повернули лише після втручання прокуратури

  Місцевим господарським судом розглянуто позов Коростенської місцевої прокуратури, заявлений в інтересах держави до Державного підприємства «Укрриба» та приватного підприємця про визнання недійсними договору зберігання гідротехнічних споруд і додаткової угоди до нього та зобов’язання повернення державного майна. 

  Йдеться про те, що у 2015 році Держпідприємство «Укрриба» уклало з приватним підприємцем договір із додатковою угодою про передачу на відповідальне зберігання держмайна (перебувало у нього лише на балансі) - 13 гідротехнічних споруд рибницьких ставів, розташованих на території Грозинської, Новаківської та Малогрибівщинської сільських рад Коростенського району.

  Однак, виходячи з умов укладених документів, встановлено, що насправді вони є удаваними правочинами та містять істотні умови й ознаки, передбачені чинним законодавством для укладення договорів оренди, а не зберігання держмайна.

  Таким чином, від початку укладення договору сторони мали на меті користування 13-ма гідроспорудами що, відповідно до статей 203, 205 Цивільного кодексу України, свідчить про їх недійсність.

  Доводи прокуратури суд визнав обґрунтованими, а договір зберігання держмайна та додаткову угоду до нього – недійсними.

  Під час судового розгляду позову відповідачі також погодилися, що вимоги прокуратури – законні, та повернули 13 гідроспоруд вартістю майже один мільйон гривень.

  Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework