Попри мораторій, під виглядом соціальних майданчиків у Житомирі «роздають» МАФи для своїх, — Антикорупційний рух Житомирщини

  У 2015 році виконавчий комітет Житомирської міської ради наклав мораторій на видачу паспортів прив'язок нових МАФів. Передбачалося, що мораторій буде діяти до розробки нової Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.
  У 2017 році міська влада повідомляла, що Комплексна схема готова, залишилося лише провести громадські обговорення. Однак станом на початок 2020 року вона і досі не затверджена, - про це розповідає Антикорупційний рух Житомирщини.
 
  Проте це не заважає новим МАФам з'являтися на вулицях нашого міста. І з першого погляду, для появи МАФів начебто знаходяться законні підстави.
 
  Наприкінці 2019 року за адресою вул. Корольова, 44 з'явилося п'ять нових об'єктів. Ми отримали відповідь від департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради на наш запит, і у нас є про що вам розповісти.
 
  Забуте рішення
 
  22.12.2016 року виконавчий комітет Житомирської міської ради приймає рішення №1175 згідно з яким у Житомирі було погоджено розміщення тимчасових “соціальних майданчиків” для реалізації продовольчих товарів за цінами виробників за адресами: проспект Миру, 8-10, 37; вул. Корольова, 44; вул. Вітрука, 38; майдан Привокзальний, 5.
У рішенні також зазначено, що департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради має провести жеребкування для визначення суб'єктів господарювання.
 
  І хоча рішення було прийняте у далекому 2016 році, про нього згадали у жовтні 2019 року. При чому усі підприємці — одночасно. Заяви щодо оформлення паспорта прив'язки тимчасової споруди за адресою вул. Корольова, 44 надійшли керівнику спеціально уповноваженого органу з питань містобудування та архітектури міської ради 2,3 жовтня, ще одна — 17. У такий збіг думок п'яти підприємців, які між собою нічим не пов'язані, віриться важко.
 
  Разом з тим, варто зазначити, що у відповіді на наш інформаційний запит, департамент містобудування та земельних відносин повідомив нам, що підставою для видачі паспортів прив'язки за цією адресою стали саме заяви підприємців. Про проведення жеребкування, як це було передбачено рішенням виконкому, департамент не зазначає.
 
  Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове
  Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №244 від 21.10.2011 року, затверджено порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Згідно порядку, тимчасова споруда — це одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.
 
  На фото бачимо, що наразі на об'єкті ведуться будівельні роботи і вже залитий фундамент. Про тимчасовий “соціальний майданчик” тут і мови йти не може, це капітальне будівництво. В подальшому власник може навіть подати документи на приватизацію даної земельної ділянки.
 
  Розміщення тимчасового "соціального майданчика", публічна карта розміщення тимчасових споруд 
 
  “Соціальні майданчики” для асоціальних елементів
 
  *Асоціальна особистість нетерпляча, зорієнтована на моментальне задоволення, керується безпосередніми потребами і не в змозі терпіти затримку в задоволенні потреб.
 
  Як ми вже зазначали, заяви на видачу паспортів прив'язки, подало 5 суб'єктів господарювання. А саме:
 
  ФОП Березун Артем Валерійович. Серед переліку видів діяльності підприємця є лісозаготівля, грузові перевезення, аренда та управління нерухомістю, оптова торгівля паливом та інші. Основний вид діяльності — торгівля напоями в спеціалізованих магазинах у роздріб. Окрім цього МАФу у ФОП Березун у Житомирі є ще щонайменше 12 павільйонів. За нашою інформацією, це родич депутата міської ради Юрія Юзвинського.
 
  ТОВ ТК “Полісся-Продукт”. Основний вид діяльності підприємства - неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Власником ТОВ ТК “Полісся-Продукт” є депутат від Радикальної партії Олександр Ракович.
 
  Приватний підприємець ФОП Петрук Євгеній Петрович займається друком газет, брошур, рекламними послугами та монтажем систем водозабезпечення, опалення та кондиціювання повітря. За даними аналітичної системи YouControl, Петрук Євгеній Петрович є засновником ТОВ “Бук-Друк”, яким керує Євенок Олексій Олексійович, який в свою чергу керує ще й ТзОв “505”, власником якого є Годований Руслан Миколайович — колишній член виконавчого комітету та голова робочої групи з розгляду питань розміщення МАФів.
 
  ТОВ “Бромодум” займається арендою та управлінням власною або арендованою нерухомістю. Серед інших видів діяльності ТОВ “Бромодум” є діяльність у сфері охорони здоров'я. Власником підприємства є Брокарєва Вікторія Володимирівна — дружина депутата від ВО “Свобода” Віктора Брокарєва, який наприкінці 2019 року став радником міського голови Сергія Сухомлина.
 
  ТОВ “Житомирський м'ясокомбінат” зареєстрований у Житомирі та спеціалізується на виробництві м'ясних продуктів.
 
  Зазначимо, що у рішенні виконавчого комітету йдеться, що в тимчасових “соціальних майданчиках” будуть реалізовуватися продовольчі товари за цінами виробника. З вищезазначеного переліку виробником є лише ТОВ “Житомирський м'ясокомбінат”. ТОВ ТК “Полісся-Продукт” є дистриб'ютором продукції виробників з Житомира і всієї України. Що саме продаватимуть інші та за якими цінами — дізнаємося згодом.
 
  А поки можете спробувати написати заяву на видачу паспорта прив'язки на тимчасову споруду та отримати його просто так.

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework