На Житомирщині СБУ попередила контрабанду культурних цінностей за кордон

  На Житомирщині співробітники Служби безпеки України попередили контрабандне переміщення культурних цінностей до Республіки Білорусь.

  Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру скуповував у місцевих колекціонерів предмети старовини для подальшого перепродажу за кордон.

  Під час огляду особистих речей контрабандиста, який слідував потягом міжнародного сполучення «Кишинів – Санкт-Петербург», на залізничній станції «Овруч» міжнародного залізничного пункту пропуску «Виступовичі-Словечне» митного посту «Овруч» Київської митниці правоохоронці виявили і вилучили вісім предметів антикваріату – три «Георгіївські» хрести та п’ять срібних і мідних монет Царської Росії.

  У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14 та ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. Предмети контрабанди направлено на мистецтвознавчу експертизу.

  Оборудку задокументовано співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно з митниками та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Пресгрупа УСБ України в Житомирській області

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 20/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework