Чи настане «третя молодість» Молодіжного в Новограді: є 5 мільйонів, треба — 32…

  Ось-ось розпочнеться відновлення будівлі Молодіжного центру в Новограді-Волинському. Про це повідомили в міській раді 15 січня на спільному засіданні за участю заступника міського голови Оксани Гвозденко, депутатів міської ради та представників проектної і підрядної організацій.

   Як поінформував начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослав Циба, відновлювати будівлю заплановано у дві черги. Уже виготовлено проектно-кошторисну документацію, яка пройшла експертизу. Ще 25 вересня 2019 року проведено тендер, переможцем якого визнано ТОК «ЖОК». Проте результати тендеру оскаржила конкурентна компанія. Рішенням Антимонопольного комітету підтверджено, що тендер відбувся без порушень. Утім, усі ці перевірки затягнули просування справи. 23 грудня 2019 року отримано дозвіл на проведення робіт. Експертиза і надання дозволу відбулися на рівні Києва, - розповідає zvyagel.com.ua.

  — У нас є досвід, людський ресурс і можливості, — запевнив підрядник. — Підтвердіть їх своїми фінансами і ми все виконаємо на належному рівні, — звернувся він до керівництва міста й присутніх депутатів.

  Ось тут і починаються проблеми. У міському бюджеті на 2020-ий рік передбачено 5 млн грн на відновлення будівлі Молодіжного центру. А загальна вартість робіт, відповідно до кошторису, складає 32 млн 337 тисяч гривень.

  — Якщо ми такими темпами будемо фінансувати, то тривалість робіт розтягнеться на 6-8 років. За цей час, враховуючи тенденції, об’єкт здорожчає в 3-4 рази, — зауважив депутат міської ради Віталій Якубов.
Про збільшення видатків із міського бюджету не йшлося. У Новограді, крім Молодіжного центру, є недобудований Прозорий офіс, хірургічний корпус, заплановано капітальний ремонт доріг, реконструкцію Парку культури й відпочинку… Утім, ані обласний бюджет, ані державний наразі не можуть підставити плече допомоги.

  В обласній державній адміністрації Новограду відповіли, що коштів на наш Молодіжний центр немає. Натомість запропонували підготувати заявку на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Але це, як відомо, вилами по воді писано — жодних гарантій.

  Зверталися представники органів місцевого самоврядування і до народного депутата. За їхніми словами, депутат від нашого округу Дмитро Костюк відповів, що перенаправив звернення в Кабмін. Тобто, знову жодних гарантій щодо співфінансування.

  Перша черга відновлення будівлі Молодіжного центру передбачає накриття дахом двоповерхової частини приміщення, демонтаж перекриття і роботи з конструкції купола.

  Депутат міської ради Олег Журбенко, який має досвід у будівництві, вніс пропозицію організувати роботи таким чином, щоб накрити дахом усе приміщення, включно з великою залою (друга черга). Представник підрядника відповів, що вони могли б це зробити до кінця травня цього року, проте увесь дах потягне на 8 млн гривень (така сума прозвучала спочатку), а то й на всі 11 мільйонів (така сума почала фігурувати ближче до кінця обговорення).

  Як бути в такій ситуації, депутати міської ради вирішили обговорити на окремому засіданні, яке планують провести на наступному тижні. Як запевнила заступник міського голови Оксана Гвозденко, 3 лютого підрядник отримує аванс — третину від передбачених на цей рік коштів на об’єкт, і цими днями приступає до роботи.

  …Цікаво, що двома годинами раніше в той же день із підрядниками і проектантами зустрівся міський голова Віктор Весельський, а на зустрічі з депутатами і ЗМІ його вже не було. Головувала заступник — Оксана Гвозденко. На запитання, чому на обговорення важливого для міста питання не прийшов особисто міський голова, Оксана Гвозденко відповіла, що Віктор Весельський о 13 годині працював із підрядниками, а зараз проводить іншу нараду. Але в тижневому плані роботи виконавчих органів міської ради, який розіслали для ЗМІ, у цей час ніяких інших нарад не значилося (хіба, може, виникли позапланові). Відсутність міського голови на зустрічі з депутатами викликала невдоволення. Зокрема, з боку Олега Журбенка й Віталія Якубова, які вважали неправильним той факт, що депутатів залишили «на десерт» і запросили «для картинки».

 

Олег Брюханов
Фото Юлії Шевчук

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework