У Житомирі можуть закрити дошкільну групу в інтернаті для нечуючих дітей. ВІДЕО

  Дошкільну групу для нечуючих дітей Житомирського спеціалізованого інтернату №2 можуть закрити через брак фінансування. Про таке керівники навчального закладу сказали батькам 17-го січня. Батьки зустрілися з головою обласної ради, представниками обласного управління освіти та департаменту фінансів. Вони спростували.

   У Житомирському спеціалізованому інтернаті №2 на денному відділенні перебуває 8 дітей з вадами слуху з Попільнянського, Андрушівського, Новоград-Волинського, Ємільчинського, Коростишівського та Житомирського районів, - розповідає suspilne.media.

  Бабуся вихованця школи-інтернату Наталія Шелухіна: "Ми почули, що для нашого інтернату не передбачене фінансування. А наші діти слабочуючі, і їм потрібен ретельний догляд. Працювати із ними потрібно із малечку, бо у дорослому віці важко освоїти жестову мову. І тому ми сьогодні прийшли до голови обласної ради, щоб з’ясувати що нам робити далі".

  Керівниця обласним управлінням освіти Лариса Шевчук сказала, що дійсно для цих дітей потрібен ретельніший догляд із народження, бо тільки так їх можна соціалізувати. "Згідно із законодавством ми не маємо право фінансувати дошкільні групи. Ми можемо їх фінансувати, якщо з місцевих бюджетів нам надійдуть гроші", - розповіла Лариса Шевчук.

  За словами директора обласного департаменту фінансів Леонідв Мініча, фінансування на 2020-ний рік закладене. Гроші передбачені. Вихід із цієї ситуації – це надання міжбюджетних трансвертів із тих громад, де проживають діти. Таким чином, буде субвенція для обласного бюджету

  Голова обласної ради Володимир Ширма: "Не потрібно хвилюватися. Гроші, які потрібні, є. Думаю, із громад кошти надійдуть. Мамам хвилюватися не потрібно".

Автор сюжету Антоніна Тугас

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 23/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework