Славнозвісного житомирського мамонта переселять у будівлю магістрату

  Про такі плани заявив новопризначений директор краєзнавчого музею Роман Насонов.

  «Він повідомив що в магістраті планують розмістити історичний та природничий відділ музею. Туди і перемістять скелет мамонта, який є частиною природничої експозиції і який наразі не експонується через брак місця», ― розповідає zt.20minut.ua.

  До речі, «родом» мамонт - з Житомирщини, він був знайдений в селі Бруньки Овруцького району. Зараз скелет вимерлої тварини знаходиться в музейних фондах у Свято-Хрестовоздвиженській церкві. де за радянських часів був музей природи.  Крім мамонта, в приміщення магістрату після ремонтно-реставраційних робіт переїдуть й інші експонати природничої експозиції.

  Довідково: Магістрат – пам’ятка архітектури національного значення, розташована в історичному центрі міста Житомир – на Замковій горі. Житомирський обласний краєзнавчий музей має надзвичайно цінну та багаточисельну колекцію картин, які тривалий час не експонуються через недостатність площ для експозиції. У квітні минулого року Житомирська ОДА оголосила тендер на реконструкцію Магістрату у Житомирі. Також ремонтно-реставраційні роботи у будівлі Магістрату увійшли у перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуються у 2019 році за рахунок коштів ДФРР.

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework