Екологи забили на сполох: картонно-паперову фабрику запідозрили в скиданні стічних вод у річку Хомора

   Вночі 18 січня в Хмельницькій області картонно-паперову фабрику запідозрили в скиданні стічних вод у річку Хомора.

   ТОВ "Понінківська картонно-паперова фабрика" здійснила залповий скид у річку Хомора, інспектори вже відібрали пробу води. Про це написав виконувач обов’язків голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов на свої сторінці в Facebook.

  "Кричуща ситуація, сьогодні отримав інформацію, що вчора вночі у Хмельницькій області Понінківська картонно-паперова фабрика здійснила залповий скид у річку Хомора. Оперативно у четвертій ранку на місце виїхали інспектори Поліського округу ДЕІ і відібрали проби води", - написав Фірсов.

  Так, з його слів, ситуація з річками Хомора і Случ триває вже декілька років, адже паперова фабрика регулярно скидає зворотні води у річку Хомора, "чим буквально труїть жителів Хмельницької і Житомирської областей".

  Зазначається, що Хомора є джерелом питного водопостачання для жителів Полонського району, а водопостачання міста Новограда-Волинського Житомирської області здійснюється з річки Случ.

  "Так само у річках регулярно гине риба і інші живі організми. У квітні минулого року ДЕІ Поліського округу було розраховані збитки внаслідок загибелі риби - більше 21 млн грн", - повідомив очільник Держекоінспекції.

  Через це 16 травня минулого року Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до Кабінету міністрів і Президента з приводу визнання басейну річок Хомора і Случ на Житомирщині і Хмельниччині зоною надзвичайної екологічної ситуації. У той час, як ДЕІ у Хмельницькій області звернулась до суду з вимогою призупинити діяльність ТОВ "Понінківська картонно-паперова фабрика".

  "І у липні минулого року Волинський окружний адміністративний суд задовільнив вимогу у повному обсязі. Однак було подано апеляцію, і вже у грудні Восьмий Апеляційний адміністративний суд міста Львова скасував це рішення. Тобто фабрика і надалі може труїти дві області. Чи зробило керівництво фабрики якісь висновки? Однозначно ні!" - написав Фірсов.

  Нагадаємо, 23 липня 2019 року суд зупиняв виробництво ТОВ “Понінківська картонно-паперова фабрика Україна”, яка тривалий час забруднювала своїми скидами річки в Хмельницькій і Житомирській областях.

Джерело: 04141.com.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 24/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework