У Житомирі мама дошкільняти звинувачує батьків інших дітей у проявах булінгу до її сина. ВІДЕО

  Житомирянка Аріна Лавринчук розповіла, що батьки дітей молодшої групи дитячого садка № 58 у Житомирі, куди вона водить свого сина, "вчиняють дії, які носять ознаки булінгу щодо її неповнолітньої дитини".

  За словами жінки, така ситуація сталася після того, як вона у листопаді 2019-го року відмовилася здавати благодійні внески, які збирав батьківський комітет.

  Аріна Лавринчук: "У кінці листопада минулого року в садочку, куди ходить мій син, батьківський комітет збирав гроші на форму для дітей. Щоб вони займалися фізкультурою. Всі дітки форму отримали форму, а мене не поінформували про це, бо напередодні у мене виник конфлікт з батьківським комітетом з приводу збирання тих же грошей".

  Представниця батьківського комітету дитсадка №58 Вероніка Лубківська: "Ми всі були на цих зборах, і вона також була там. Обговорювали придбання форми. Вирішували: купувати чи ні. Вона ж могла сказати, чи згодна. Вона нічого не сказала".

  Аріна Лавринчук; "Я привела дитину у садочок. Всі діти одягли форму, а моя дитина мене питає, чому чому у мене немає такої форми. Я запитала у виховательки, мовляв, як так сталося. Вона здивувалася, що я про придбання форми нічого не знала, адже форму купували члени батьківського комітету. Поки їхала на роботу, зателефонувала до голови батьківського комітету. Але мені нічого не відповіли".

  За її словами, в той же день вона почула, що батько одного з вихованців передає 200 гривень помічнику вихователя на придбання новорічного подарунка. У неї виник сумнів: "Що за подарунки?" Але відповіді не отримала

  Голова батьківського комітету дитсадочка №58 Роман Беленюк: "Вона сказала нам чітко, що на дитину, яка навчається в цьому садочку нічого здавати не буде. Тому ми прийняли рішення, що, якщо вона не буде здавати гроші свою дитину, то немає сенсу з нею розмовляти. Ми здаємо гроші за власним бажанням. Я вважаю, що, якщо вона хоче прояснити ситуацію, то нехай звертається до будь-кого із батьків, ми прокоментуємо. А так як вона лише бігає і пише листи на управління освіти".

  Аріна Лавринчук; "Я зверталася до департаменту освіти зі скаргою. У скарзі я писала і про ситуацію із формою, і про побори батьківським комітетом. Тому що контролю за обігом цих грошей нема. Відповідь я отримала, але, скажімо так, мій конфлікт просто зам’яли".

  Заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич: "Департамент освіти, звісно, зреагував відповідно до законодавства. Ми проведи службове розслідування. Запросили завідувачку навчальним закладом. Взяли пояснювальну. І департамент освіти в межах повноважень 11-го січня надав відповідь громадянці Лавринчук".

  Аріна Лавринчук: "Я звернулася до керівниці 58-го садочка Тамари Євгенівни Самчук із запитом з приводу того, що це прояви булінгу до моєї дитини. До сьогодні відповіді немає".

  Завідувачка дитсадочка №58 Тамара Савчук: "Звернення було від неї. Я його читала. Як завідувачка закладу відреагувала. Я її чекала о сьомій вечора, коли вона прийде по дитину. Я особисто її запитала, що її не влаштовує у дитячому садочку. Вона відповіла, що до садочку і до вихователів претензій не має. Натомість є претензії до батьків".

  Представниця батьківського комітету дитсадочка Світлана Циба: "У нас інша проблема. Із її сином. Хлопчик постійно всіх б’є. Тиждень тому він побив до крові іншого хлопчика. І це не єдиний випадок. І я вважаю, що мама так поводиться зі своєю дитиною вдома, в тому і він "приносить" це у садочок".

  Голова батьківського комітету Роман Беленюк: "Батьківський комітет звернувся до міського голови Сергія Сухомлина, аби соціальні служби звернули увагу на цю родину, в яких умовах росте ця дитина, яка лупцює наших дітей. І щоб він розглянув наше звернення, бо нам накипіло".

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA:Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 24/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework