Новоград-Волинський лісгосп минулоріч реалізував понад 1700 декоративних саджанців, отримавши майже 100 тисяч гривень

  У ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство», що на Житомирщині, вирощуванням саджанців декоративних порід займаються майже в усіх лісництвах. Зокрема, у Малоцвілянському декоративний розсадник з’явився ще у 2001 році, там були висаджені перші живці для укорінення.

  Так лісівники намагаються адекватно реагувати на потреби ринку.
  – Тоді ми вирощували молодняк здебільшого для власних потреб, – пригадує лісничий Малоцвілянського лісництва Віктор Демчук. – Але з часом утворився окремий напрямок діяльності, тому що потреба у сіянцях самшиту і ялівця щороку зростала. Спочатку купували по 10 – 20 пагонів, а тепер вже й по 100 і 200 придбавають. У лісгоспі є сайт, на якому розміщено інформацію щодо пропозицій і ціни. Реалізація стала стабільною. Ясна річ, що під попит підлаштовуємо й асортимент, адже тепер популярними стали ще й саджанці модрини і ялини. Ми трохи розширили площу розсадника, що «дотягує» до гектара.kd24011914 2  Час від часу в нас з’являються нові сорти декоративних рослин. Наприклад, туя має тепер з десяток видів: західна звичайна, смарагдова, японська, колоноподібна і т. п. Є декілька видів ялівцю, самшиту і модрини, а нещодавно вперше виростили кипарисові. Детально вивчаємо попит, потреби ринку і відповідно формуємо асортиментний ряд декоративного поля, – пояснює Віктор Миколайович.
  У сусідньому Курчицькому лісництві окрім традиційного «декору» вирощують ще й гірську сосну. Тут декоративний розсадник дещо більший, загалом займає гектар і 20 соток.kd24011914 3  Помічник лісничого Курчицького лісництва Надія Павлюк підтверджує, що попит на декоративний посадковий матеріал є.
  Головний лісничий держлісомисгоспу Григорій Юзвінський зазначив, що торік лісогосподарство реалізувало більше 1700 саджанців декоративних рослин, отримавши майже 100 тисяч гривень. Зростає й асортимент, адже стають популярними в покупців тис, гібіскус, рододендрон, барбарис та деякі інші рослини. Місцевим школам, дитячим садочкам, центрам творчості (де підростають юні натуралісти) певну кількість посадкового «декору» лісгосп надає на безоплатній основі.kd24011914 4

Володимир Васильчук

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

  

Последнее изменение Воскресенье, 26/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework