Екстремальні уроки: хто створює олевським дітям нелюдські умови навчання

   Активіст ГО «Стоп корупції» Олександр Ігнатьєв готує звернення до Кабінету міністрів України.

 

   У поле зору «СтопКору» потрапили дитячі навчальні заклади міста Олевська – там діти змушені сидіти на уроках у верхньому одязі через погане опалення приміщень. 

   Подробиці пан Ігнатьєв повідомив у розмові з журналістами «СтопКору».

 Усе почалося з олевського дитячого садка «Сонечко», де середня температура у групах впала до +13°. І це за відсутності сильних морозів. Згодом виявилося, що проблема поганого опалення у місті не одинична, а системна. Відгукнулися батьки та вчителі ще двох шкіл. Річ у тому, що приміщення опалюються лише у будні дні.

  «Існують нормативи, згідно з якими навчальні заклади мають опалюватися усю зиму – і у вихідні, і на канікулах. Це маразм, коли у понеділок люди приходять у холодні приміщення і сидять на уроках в куртках», – пояснює Ігнатьєв.

  Заступник директора однієї зі шкіл причиною недостатнього опалення називає несвоєчасне постачання дров, оскільки постачальник, мовляв, монополіст, і вибору дирекція не має. Проте в олевському районі мінімум три лісгоспи та багато пилорам, тож про монополію навряд чи йдеться.

  «Залишається одне питання: куди діваються дрова, виділені школам щодо нормативу. Це проблема не локальна, а системна, яку повинні вирішувати ревізори та правоохоронці», –  зазначив Ігнатьєв на своєму сайті.

  Нині активіст готує звернення до обласної поліції та Кабміну. Додає, що люди залякані владою, переймаються можливими проблемами на роботі або ж проблемами, які можуть виникнути у їхніх дітей, якщо відкрито говоритимуть про недотримання владою своїх обов'язків.

  «До мене звернулися батьки дітей та попросили розкрити цю проблему. Люди бояться помсти влади, тому звертаються до мене. Холод у дитячих закладах – це небезпека здоров'ю дітей та вчителів, завдання влади – не допускати такої небезпеки», – пояснив Олександр Ігнатьєв.

Джерело: stopcor.org

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 27/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework