У відділі поліції на Житомирщині виявили численні порушення. ФОТО

  Представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснили візит до Романівського відділення поліції у Житомирській області. Про це йдеться на сайті омбудсмена.

 

  Монітори звернули увагу на те, що громадяни з обмеженими можливостями, зокрема користувачі візка, через невідповідність пандусів державним стандартам, не мають можливості без сторонньої допомоги потрапити до приміщення поліції, - ukrainepravo.com.

  Окрім цього, на час моніторингу кнопка виклику персоналу для осіб з інвалідністю була несправна.

 Під час візиту з’ясовано, що службовими особами, відповідальними за перебування затриманих у відділенні поліції призначено слідчих, що прямо суперечить приписам частини другої статті 212 Кримінального процесуального кодексу України.

  Водночас ці службові особи не виконую вимоги, передбачені частиною третьою статті 212, частиною п’ятою статті 213 КПК України та розділом Х Положення про органи досудового розслідування Національної поліції України, затвердженого наказом МВС України від 06.07.2017 №570.

  Через відсутність спеціальної кімнати неможливе проведення конфіденційних побачень затриманих осіб із захисниками.

  У відділенні поліції відсутня також кімната для проведення слідчих дій, тому процесуальні дії із затриманими проводяться в службових кабінетах працівників поліції.

IMG_4977.jpg

  Монітори встановили, що умови тримання в кімнатах для затриманих неповною мірою відповідають національним та міжнародним стандартам. Так, в обох кімнатах недостатнє природне освітлення. Вікна не обладнано кватирками, що унеможливлює доступ до свіжого повітря. Перегородки кабін санвузлів не обладнані належним чином, а камери відеоспостереження встановлені таким чином, що санвузли знаходяться в їх полі огляду.

  Звіт за результатами моніторингового візиту буде направлено до Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework