Навесні біля чотирьох шкіл Житомира з’являться лежачі поліцейські. ВІДЕО

  Лежачі поліцейські, стовпчики для безпеки на тротуари та нова розмітка. Все це з’явиться на біля школи № 36 у Житомирі. Таке рішення ухвалили на засіданні міської комісії із безпеки руху.

  Вчителька школи №36 Ірина Журавська сказала, що проєкт дуже корисний і потрібний. "Ми навіть проводили дослідження. Багато дітей у годину пік. Достатньо велика кількість дітей нашої школи перебігає вулицю, а в годину пік тут достатня інтенсивність руху. Тут потрібно зробити інший пішохідний перехід", - розповіла Ірина Журавська. За словами учениці 11-го класу Ольги Ластівської – школярі перебігають дорогу не за правилами, щоб скоротити шлях.

  Учениця житомирської №36 школи Ольга Ластівська.

  "Діти просто перебігають тут дорогу, щоб скоротити шлях додому, бо простіше. Ось тут вийти зі школи і перебігти, а не йти на якийсь із перехід".

  Директорка школи розповідає, що проблема безпеки є найбільш актуальною для школярів молодших класів, які навчаються в іншому корпусі, а на деякі заняття приходять до цієї будівлі.

  Директорка школи Олена Кулініч: "Тут небезпечно, особливо, для наших наймолодших школярів. Ми маємо покращити безпеку руху, щоб тут була безпечна вулиця".

  Як зробити рух на цій ділянці безпечнішим. Це обговорювали на засіданні міської комісії.

  "У нас відбулася комісія, було винесено ряд питань, щоб покращити безпеку руху на цьому відрізку дороги. Розглянули більше 10-ти питань, які дали на розгляд представники від 36-тої школи", - розповів член міської комісії Роман Кравчук.

  За словами заступника Житомирського міського голови Олександра Шевчука, проєкт почнуть реалізовувати навесні.

  "Проєкт буде реалізовуватися за кошти німецького банку. Загальна вартість 120 тисяч євро. Гроші підуть на облаштування засобів безпеки у чотирьох школах житомирської громади".

  Подробиці у сюжеті UA: Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

       

Последнее изменение Вторник, 04/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework