Гончарук і Соколовська відвідали дитбудинок сімейного типу на Житомирщині

  Прем’єр-міністр Олексій Гончарук разом із міністром соціальної політики Юлією Соколовською відвідали дитячий будинок сімейного типу в Житомирській області.

   На його купівлю в листопаді минулого року Кабмін виділив 1,1 млн грн, повідомляє ― Урядовий портал.

  «У листопаді минулого року ми виділили гроші на купівлю цього будинку. Вже в грудні спільними зусиллями Міністерства соцполітики та місцевої влади Житомирщини цей будинок фактично передано родині Ободзінських. Це лише один з прикладів того, як ми плануємо реформувати радянську інтернатну систему», — сказав Гончарук.

  В інтернатах по Україні все ще живуть і навчаються 100 тисяч українських дітей. На утримання інтернатів держава щороку виділяє близько 12 млрд грн, на дитину в середньому виходить близько 10 тис. грн на місяць.

  «Зараз із грошей, які держава виділяє на утримання дітей в інтернатах, безпосередньо на дитину витрачається лише 15%, решта 85% — це зарплата персоналу і комунальні видатки інтернатів. Ми витрачаємо гроші максимально неефективно, і наш уряд цю ситуацію змінить», — сказав Прем’єр-міністр.

  За його словами, дитячі будинки сімейного типу — це приклад того, як має бути реформована інтернатна система. Сьогодні в Україні їх існує всього 1153. Завдання місцевої влади на 2020 рік – реалізувати урядову стратегію в цій сфері й зробити так, щоб перші 10% дітей залишили інтернати та знайшли сім’ї.

  Сім’я Ободзінських виховує трьох рідних братів — Андрія, Владислава та Дмитра. Ще двох — рідних брата та сестру — найближчим часом органи опіки також передадуть на виховання у цю родину.

  Як повідомлялося, уряд збільшив виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають у сімейних формах виховання, до 2,5 та 3,5 (для дітей з інвалідністю) прожиткових мінімумів на дитину.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Вторник, 04/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework