На Житомирщині «чорні» лісоруби закидали лісову охорону світло-шумовими гранатами

  Напруженими виявилися минулі вихідні для державної лісової охорони Житомирщини. Якщо ж бути точнішими – то лісопорушники активізувалися ще з 31 січня. 

  «В Корнинському лісництві Попільнянського лісгоспу зловмисники зрізали та вкрали 18 дубів загальним обємом 14 кубічних метрів», ― розповідає zt-lis.gov.ua.

  Сума збитків складає 153,4 тисячі гривень. Факт лісопорушення належним чином задокументовано та передано до правоохоронних органів для встановлення винних.

  Лісопорушника, котрий незаконно зрізав сосну вчасно виявила лісова охорона Бердичівського лісгоспу. Порушник свою вину визнав та добровільно відшкодував збитки, заподіяні лісу.

  Неординарна подія сталася  в неділю в Лугинському держлісгоспі, і  лісівникам лише чудом вдалося уникнути жертв. Знахабнілі лісокради прибули до лісу нічної пори в балаклавах та на автомобілі УРАЛ з номерами, котрі ніде не зареєстровані.

  Близько першої години ночі в Радогощанському лісництві рейдова група лісгоспу  почула звук бензомоторної пилки, та шум, котрий виникає, коли падає зрізане дерево.

  Прибувши на місце події, лісові охоронці виявили незаконну рубку 10 дерев дуба   звичайного, частина  стовбурів були розпиляні на колоди довжиною 3 м. Там же ж був і  автомобіль УРАЛ д.н.з АМ 17-22 ВА, навантажений колодами.

  При спробі затримати зловмисників, на лісову охорону було здійнеснено напад невідомих осіб в балаклавах, які застосували до лісових охоронців світло-шумові гранати та зникли з автомобілем в напрямку Коростенського району.

  Маса зрубаної деревини становить 34,24 куб. м, розмір шкоди складає 220611 грн. 

  На місце події лісова охорона викликала слідчу групу Лугинського відділення Коростенського відділу  поліції ГУНП в Житомирській області для проведення слідчих дій.

kk04022019 2

kk04022019 3

kk04022019 4

Новини Житомира

       

Последнее изменение Вторник, 04/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework