Лицарі та зброя середньовіччя: у Житомирі відкрили школу історичного фехтування

  В Україні все більшу популярність завойовує середньовічний  бій. З 2016 року його  внесено до реєстру визнаних видів спорту.

  «Віднедавна у Житомирі діє школа історичного фехтування  та повноконтактних боїв «Фрібург Бер». Під час зустрічі у міській раді  керівник організації  Василь Назаров,  чемпіон України в номінаціях «Щит-меч» та «Меч-меч», презентував  роботу школи та розповів про напрямки лицарського спорту», ― розповідає zt-rada.gov.ua.

  Середньовічний бій  об’єднує в собі  фехтування різною зброєю (мечі, шаблі, сокири, алебарди)  та повноконтактні бої. При цьому кожен боєць може використовувати свої унікальні спорядження і зброю, застосовувати різні техніки і тактики бою.  Цей вид спорту, як і будь-який інший,  ділиться на номінації. «Фехтування має напрямки. Наприклад, номінація «Щит-меч» - коли використовується тільки меч; «Довгий меч» чи інша назва «Полуторний меч» –  це меч у дві руки;номінація «Алебарда» - сокира в дві руки; номінація «Повний контакт»  - бій зі щитом, кулаком, -  розповідає Василь Назаров, показуючи  спортивні моделі для фехтування та обладунки.

  У металевих обладунках тренуються тільки юнаки і дорослі. Діти  ж займаються в   м’яких  тренувальних аналогах з відповідними захистами  голови, кисті рук, ніг та ін. До речі, школа має свою майстерню з  виготовлення  інвентарю для фехтування.

  «Тренування проходять регулярно  5 разів на тиждень, з них 2 заняття зі стрільби з лука і 3 – з фехтування та повноконтактних боїв», – зазначають спортсмени.  Наразі у них займаються як дорослі, так і діти, а  спеціальна програма розроблена  самим засновником фехтувальної  школи.

  Організатори школи кажуть, що  коли людина тільки розпочинає займатися,  вона має пройти загальну  фізичну підготовку.  Три роки –  це той  період, за який  спортсмен проходить програму школи та може досягти  вищого професійного рівня.  «Наша програма розписана на три роки.За цей період людина повністю може пройти номінації від «Щит-меч» і закінчити професійними поєдинками», - говорить спортсмен.

  Під час зустрічі юні житомирські лицарі поділилися, чому вчить їх такий молодий і видовищний вид спорту. Мовляв, набули навичок комунікації з людьми та  стали більш вільно себе почувати. Хтось перейшов  з іншого виду спорту, як от наймолодший десятирічний Любомир Маківський. «Займаюся  2,5 місяці,прийшов зі спорту теквондо. Подобається битися мечами з різними комбінаціями. На змагання ще не їздив, але готуюся», - розповідає хлопець.

  Когось приваблюють світ Середньовіччя та жага до бойових мистецтв.  Тут - поєднання гарної фізичної підготовки, спортивного адреналіну, дослідження історії  та подорожі фортецями і замками.  «Багато мандруємо.  Це і змагання  біля моря, і  в Карпатах. Їздили в Польщу, де проходила Грюндвальська битва. Тут були і кіннота, і лучники, і з гармат стріляли.  Була велика картина бою» , - говорить Олексій Назаров. До слова, житомирські лицарі вдало виступили на Чемпіонаті України з історичного фехтування «Кубок Виклику», що проходив у Харкові. До Житомира  школа «Фрібург Бер» привезла три золота  у номінаціях «Щит-меч» та «Меч-меч».

  Тренування у школі фехтування  та повноконтактних боїв «Фрібург Бер» проходять за адресою: вул.Вітрука 42/7.  Це для  тих, кого зацікавило мистецтво історичного фехтування.

kk04022022 2

kk04022022 3

kk04022022 4

kk04022022 5

kk04022022 6

Новини Житомира

       

Последнее изменение Вторник, 04/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework