Як на сесії Новогуйвинської селищної ради земельні ділянки розподіляли. ВІДЕО

  На прохання атовців Новогуйвинська селищна рада розпочала виготовлення детального плану територій земельних ділянок під розміщення індивідуальних гаражів по вулиці Дружби Народів.

  При формуванні списку на отримання земельної ділянки враховувалося 3 умови розповідає голова земельної комісії Петро Остапчук.

  Після обговорення умов для надання ділянки жителі обурилися. За словами присутніх уся земля мала б перейти у власність учасників АТО, однак у списку їх виявилося лише 13. Голова селищної ради спростувала цю заяву.

  У соціальних мережах здійнялася хвиля обурення. За словами АТОвців селища Новогуйвинськ, вони були ініціаторами даного питання, перші написали заяви і згідно статті 12 частини 14 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту» мають право на першочергове отримання землі.

  Згідно статті 121 Земельного кодексу України усі громадяни України мають право на безоплатну передачу їм ділянок із земель державної або комунальної власності для ведення господарств, будівництва житлового будинку і зокрема для будівництва індивідуальних гаражів. На засіданні сесії за кожного кандидата голосували окремо, оголошуючи його статус та дату написання заяви.

  Працівники селищної ради ставали на захист, коли обговорювалось питання надання земельних ділянок під будівництво гаража небайдужих їм людей. Мовляв, хоч і виникає конфлікт інтересів, але кожен може написати заяву.

  В середині сесії розпал не вщухав.

  Не всі знайшли себе у списках на отримання земельної ділянки. Чоловік декілька разів писав заяву, однак його документів не було.

  Після сесії ми звернулися до голови Новогуйвинської селищної ради аби вона розтлумачила ситуацію, що склалася.

  Як виявилося заява була написана за адресою вулиця Моторна, тому й у цих списках не розглядалася. Однак, залишається ще одне питання. Як і хто формував список на отримання земельних ділянок під будівництво індивідуальних гаражів.

  Ділянки видавали за списком. Загалом було понад 80 заявників. На сесії проголосували за, те, що 29 ділянок перейшли у власність учасників АТО, 1 ділянка сину заступниці сільського голови, а 3 - іншим пільговим категоріям.

Джерело: sk1.tv

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 05/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework