"Він був живий, для чого  їхати": У Житомирі чоловік помер за 100 метрів від лікарні у санітарній машині. ВІДЕО

  У Житомирі жінка звинувачує медиків у ненаданні допомоги її батькові. Чоловіка перевозили в старенькому УАЗику просто на холодній підлозі.

 

  Авто зламалось, і поки його ремонтував водій, пацієнту стало погано. Чому ні медики з лікарні, ані медсестра швидкої йому не допомогли - у сюжеті ТСН.

  Хворих везли на обстеження у санітарній машині. Наче в маршрутці у салоні перебувало восьмеро людей. Пацієнта, який не міг сам ходити, поклали просто на підлогу і 40 кілометрів його підкидало на нерівній дорозі. Таке відео відняла донька померлого. 

  За її словами, батька направили робити томограму мозку. Пухлина не  підтвердилась і медсестра, що його супроводжувала, лишилася в обласній лікарні. Пацієнти, родичі та ще одна медсестра сіли в авто, але тільки-но виїхали за місто, як воно зламалося. "Став на світофорі, заглох і  все, бензонасос відмовив", - каже водій швидкої Микола Древецький.

  Через 40 хвилин у холодній машині її батько знепритомнів, каже Інна. Вона побігла за допомогою до лікарні, біля якої зламалось авто. "Стояв лікар-акушер. Я попросила допомогти. Він сказав, що так не робиться, дзвоніть своєму лікареві", - згадує донька  померлого пацієнта Інна Абраменко. 

  Інна подзвонила медсестрі, а та зв'язалась з Андрушківькою лікарнею. Звідти на підмогу вислали ще одне авто. Чоловіку ж ставало гірше щохвилини. "Почала робити непрямий масаж серця. Мені медсестра сказала, що я не правильно роблю. Потім я покинула те все і побігла в ту лікарню", - додає жінка. 

  Згодом приїхало авто з району. Утім, за 2,5 години серце чоловіка відмовило і він помер. Його донька обурена і у всьому звинувачує медиків. Медсестра ж виправдовується, що авто лише для транспортування, обладнання для реанімації немає. Швидку ж не викликала, бо мовляв, була зайнята. 

  Керівництво лікарні жінку підтримує. "Він був живий, то для чого викликати. Він був живий, для чого  їхати. Коли він почав помирати, то за 2-3 хвилини не встигли нікого викликати", - каже головний лікар Андрушівської ЦРЛ Юрій Ющинський.

  Реанімобіля, кажуть, у них взагалі немає. Лише старі санітарні машини. Перевозити хворих у таких машинах взагалі не можна, впевнений очільник лікарні, біля якої помер чоловік. Аби з'ясувати хто винен, проводить термінову нараду. "Неправильний алгоритм дій щодо  виклику швидкої. Вони дзвонять в Андрушівку за  швидкою, а до підстанції  "швидкої" тут сто  метрів. “103” набираєтьяс  і тут же швидка приїжджає протягом хвилини", - каже головний лікар Житомирської  районної лікарні Тарас Собко.

  Чому ж його підлеглі не прийшли на допомогу, обіцяє з'ясувати. Своє розслідування анонсують і в обласному управлінні охорони здоров'я. Донька загиблого вже написала заяву до поліції та прокуратури. 

Кореспондентка ТСН Олена Кузнєцова 

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Среда, 05/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework