У Житомирській ОДА обговорили питання забезпечення житлом учасників АТО та ВПО

  Наявні можливості для забезпечення доступним житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб обговорили в облдержадміністрації під час наради з представниками органів місцевого самоврядування та будівельними організаціями області.

  «Нараду провів 31 січня, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко», ― розповідає oda.zht.gov.ua.

«Наше завдання – окреслити наявні можливості та реальні шляхи вирішення питання щодо забезпечення доступним житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб», – зазначив він.

 Володимир Федоренко акцентував увагу на тому, що поруч із діючими державними програмами покращення житла даної категорії громадян, зокрема співфінансування доступного житла, пільгового кредитування, виплати грошової компенсації на придбання житла, Урядом проводиться робота щодо створення нового підходу до забезпечення житлом учасників АТО/ООС та ВПО – можливості набуття житла на первинному та вторинному ринках шляхом залучення органів місцевого самоврядування, як розпорядника земельних ресурсів та головного переговірника з власниками будівельних компаній.

  Начальник відділу у Житомирській області Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Валерій Логінов поінформував присутніх про те, що за результатами оцінки фахівців загальна потреба по Україні у покращенні житлових умов учасників бойових дій складає щонайменше близько 20 тисяч родин, з яких майже тисяча осіб із Житомирської області, та більш ніж 400 тисяч сімей внутрішньо переміщених осіб.

  Представники органів місцевого самоврядування міст обласного значення та будівельних організацій області надали свої пропозиції щодо вирішення окресленого питання, зокрема щодо потреби у виділенні земельних ділянок для будівництва житла, врегулювання питання щодо розміру оплати за підключення комунікацій до новобудов для введення їх в експлуатацію та інші.

  Участь у нараді також взяли заступник голови ОДА Віра Рогова, представники департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, учасники АТО.

kk05022029 2

kk05022029 3

Новини Житомира

       

Последнее изменение Среда, 05/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework