АМУ просить Уряд переглянути обсяг субвенцій Житомирській та Новоград-Волинській ОТГ

  Асоціація міст України звернулася до Кабміну щодо доручення Міністерству фінансів і Міністерству розвитку територій та громад.

  Вони просять розглянути питання включення до додатку №5 Закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік" усіх об'єднаних територіальних громад, утворених з адміністративними центрами в містах обласного значення.

  Як пояснив консультант з юридичних питань АМУ у Житомирській області Андрій Дяченко, АМУ просить передбачити обсяги міжбюджетних трансфертів необхідного рівня (освітня і медична субвенції, базова/реверсна дотації) з врахуванням усіх сільських і селищних громад, які приєдналися до територіальних громад міст обласного значення. У нашій області – це Житомирська ОТГ та Новоград-Волинська ОТГ.

  З метою підтримки ОТГ з центрами у містах обласного значення та уникнення соціальної напруги, Асоціація пропонує розглянути питання вдосконалення додатку №5 Закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік",  адже на сьогоднішній день в державі до 45 територіальних громад міст обласного значення приєдналися вже 116 сільських та селищних громад.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework