Житомирська область – пілотний регіон України у розбудові госпітального округу

  Житомирщина першою в Україні розпочала створення госпітального округу.

  «Вже створена госпітальна рада та визначені опорні медичні заклади. Представники проєкту USAID Ukraine у сфері реформування охорони здоров’я консультують Житомирську область як пілотний регіон, де створюється єдиний госпітальний округ», ― розповідає oda.zht.gov.ua.

  Наразі в області працює група спеціалістів проєкту USAID Ukraine та здійснює моніторингові візити до опорних закладів охорони здоров’я Житомирського госпітального округу. Протягом 3-5 лютого 2020 року моніторингова група відвідає всі сім опорних закладів.

  Так, 3 лютого вже побували у Центральній районній лікарні ім. Д. І. Потєхіна у Коростишеві, 4 лютого – навідаються до Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об’єднання, Коростенської центральної міської лікарні та Овруцької міської лікарні, а 5 лютого – до Лікарні №1 у Житомирі, Центральної районної лікарні (с. Станишівка), Бердичівської міської лікарні.

  «Ми готові бути пілотним регіоном, на якому потім буде навчатися вся Україна. Розраховуємо на вашу допомогу та підтримку для втілення всіх задумів. Наразі важливо розуміти зміну принципів. Адже в госпітальному окрузі опорні медичні заклади надають інтенсивне лікування, це більш високий рівень», – сказала заступниця голови ОДА Наталія Остапченко під час зустрічі з експертами у сфері охорони здоров’я проєкту USAID Ukraine.

  «Ми вивчали інформацію з усіх регіонів, і невипадково обрали Житомирську область як пілотний регіон. У вас вже є планування госпітальної мережі на базі єдиного госпітального округу. Вивчили попередній аналіз даних щодо опорних закладів, наразі хочемо поглянути на власні очі відповідність поданої інформації. У змінному середовищі Житомирщина навчатиметься міжнародним підходам до формування мережі. І саме досвід цих трансформацій ляже в основу методології Міністерства охорони здоров’я України, які надалі надаватимуться усім іншим регіонам країни», – відзначив представник проєкту USAID Ukraine у сфері реформи охорони здоров’я Владислав Одринський.

  Довідково. За підтримки проєкту USAID Ukraine – USAID Україна у сфері реформи охорони здоров’я та організації Deloitte в області розвиватимуть мережу закладів, які повинні надавати якісну та доступну медичну допомогу в межах єдиного Житомирського госпітального округу.

  Існування єдиного госпітального округу допоможе впорядкувати медичну мережу, аби у пацієнта був гарантований доступ – фізичний і часовий – до якісної послуги з будь-якої сфери надання медичної допомоги.

kk05022036 2

kk05022036 3

kk05022036 4

Новини Житомира

       

Последнее изменение Четверг, 06/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework