90 призовників Житомира прийшли до військкомату. ВІДЕО

  1327 юнаків 17-річного віку у Житомирі підлягають приписці до військкоматів за місцем реєстрації. У Житомирському районі – це 364 призовники.

  З 2-го січня до 31-го березня у Житомирському об’єднаному військкоматі триває приписка. 6-го лютого у призивної комісії прийшли 90 юнаків призивного віку.

  У 2020-му році строковиків Житомира призиватимуть із квітня по червень та з жовтня по грудень. Міську призивну комісію та медкомісію створили 5-го лютого на засіданні міськвиконкому.

  17-ти річний Артем Дідковський навчається в агротехколеджі. На приписку прийшов, бо хоче вступати до військового інституту.

  "У військовому інституті хочу вивчати військову справу. А взагалі я б хотів служити у військовій розвідці", - розповів Артем Дідківський.

  Представниця житомирського об’єднаного військкомату, яка займається припискою юнаків Олена Запорожець.

  "Відповідно до закону про військову службу всі юнаки, яким виповнилося 17 років, проходять у військкоматах медичну комісію. Сьогодні всіх присутніх оглянуть 8 лікарів", - розповіла Олена Запорожець.

  За словами лікарки Наталії Сахневич, переважно юнаки Житомира мають плоскостопість та сколіоз.

  "Найпоширеніша патологія – це сколіоз. І це через сидячий спосіб життя. Іде викривлення хребта. Ну, і ще найбільш таке розповсюджене – плоскостопість. Бо теж не дуже звертаються з цим. І якщо там 1-го-2-го ступеню без порушення юнаки придатні для служби, а більш запущені, бувають, що і не придатні", - розповіла Наталія Сахневич.

  Лікарка- терапевт Лариса Тянюгіна: "Ми приймаємо щодня по 35-40 хлопців Із них багато відправляємо на обстеження. Дуже багато скарг на серцево-судинної системи, але, якщо тут немає порушення кровообігу, то вони не перешкоджають службі. Ще є діти з бронхіальною астмою. Вони визнаються непридатними до служби. Ще – гастрити, холіцестити, виразкові хвороби. В залежності від тяжкості перебігу хвороби можуть признаватися не придатними".

  Представниця житомирського об’єднаного військкомату, яка займається припискою юнаків Олена Запорожець: "Хто сьогодні пройде комісію і буде визнаним придатним до військової служби, отримає документ – посвідчення. З цим військовим документом у вас тепер буде пов’язане все майбутнє життя"

  Виконувач обов’язки військового комісара Житомира Вячеслав Острожинський: "Із 2-го січня 2020-го року згідно із законом України "Про військовий обов’язок та військову службу", постановою кабінету міністрів відбувається приписка особового складу до призовної дільниці. Приписці підлягають всі юнаки 2003-го року народження, яким цього року виповнилося або виповнюється 17-ть років.

  Звичайно, є неявка по приписці, але вона незначна. По всім особам, які не з’явилися на приписну комісію, ми повторно їх викликаємо через листи. А також подаємо ці списки до національної поліції, аби там розшукали таких громадян".

  За словами Вячеслава Острожинського, цього року приписці підлягають близько 1700 чоловіків призивного віку Житомира та Житомирської області. І всім особам, яким не дійшла повістка за будь-яких причин, зобов’язані з’явитися до 23-го лютого до військкомату.

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA:Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 07/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework