Укрупнення госпітальних округів розпочнеться з Житомирщини

   Житомирська область першою в країні розпочала створення єдиного госпітального округу.

  Регіон є учасником пілотного проекту USAID Ukraine у сфері реформування охорони здоров'я й у майбутньому має стати прикладом для інших областей. Існування єдиного госпітального округу допоможе впорядкувати медичну мережу, щоб забезпечити пацієнтам гарантований фізичний і часовий доступ до якісних послуг з будь-якої сфери надання медичної допомоги, - розповідає golos.com.ua.

  На Житомирщині вже створили госпітальну раду та визначили перелік опорних медзакладів, що повинні перетворитися на багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування, у яких цілодобово надаватимуть невідкладну допомогу. Нині в області працює група спеціалістів проекту USAID Ukraine, що здійснює серію ознайомчих візитів до семи закладів охорони здоров'я регіону, які обрано опорними і які увійдуть до єдиного госпітального округу.

  "Ми вивчали інформацію з усіх регіонів і не випадково обрали Житомирську область як пілотний регіон. У вас вже є планування госпітальної мережі на базі єдиного госпітального округу. Вивчили попередній аналіз даних щодо опорних закладів, нині хочемо побачити на власні очі відповідність поданої інформації. У змінному середовищі Житомирщина навчатиметься міжнародним підходам до формування мережі. І саме досвід цих трансформацій ляже в основу методології Міністерства охорони здоров'я України, яка надалі надаватиметься усім іншим регіонам країни", - відзначив старший радник з питань якості в охороні здоров'я проекту USAID "Підтримка реформи охорони здоров'я" Владислав Одринський.

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework