Через теплу зиму урожай пшениці на Житомирщині під загрозою. ВІДЕО

  Погодні умови, відсутність вологи у ґрунті та початок процесу вегетації рослин – через ці фактори озиму пшеницю в області доведеться підсівати на 20 відсотках площ. Цією культурою в області засіяли 133 тисячі гектарів.

   У господарстві Олени Кучеренко озимою пшеницею засіяли 100 гектарів. Нині майже 20 відсотків озимої пшениці пошкодили гризуни та хвороби і посіви у незадовільному стані. - йдеться у сюжеті suspilne.media

  Олена Кучеренко: "Пшениця озима занадто рано почала вегетацію, і це вплине на майбутній повноцінний врожай Це призведе до того, що ми отримаємо набагато менший урожай і великі збитки".

  В області озимою пшеницею засіяли понад 133 тисячі гектарів.

 Заступниця директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Ніна Добринська: "Перепад температур негативно впливає на рослини. Вони відновлюють свою вегетацію та втрачають енергію. І, якщо не буде на посівах снігу, то можуть бути великі втрати. Крім того, на пшениці на багатьох ділянках з’явилася така хвороба як борошниста роса. А якщо є хвороби, то більшість керівників такі посіви пересівають".

  Про негативні тенденції для посівів розповідають науковці.

  Викладач Житомирського агроекологічного університету Володимир Дубовий: "Зараз відбувається висушування озимої пшениці. Якщо подивитися на вузол кущення, то його практично немає. Дощі та снігопад хоч трохи поповнили дисбаланс. Крім того, зараз сприятливі умови для розмноження мишей. Ми вже зараз втрачаємо урожай, бо рослини ще не сформовані а волога у ґрунті відсутня".

Автор Володимир Шолдрук

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework