Голова бердичівського ОСББ судиться з перевізником сміття

  5 лютого мало відбутись судове засідання у справі за позовом товариства «Полісся-Екосфера» до Наталії Медвідь, яка є головою ОСББ «Жасмін», що по вулиці Вінницькій, 39 у Бердичеві.

   Про це повідомляє rio-berdychiv.info.

  Але позов стосується не роботи Наталії в якості голови ОСББ, а її особисто, як мешканки цього будинку. Через суд товариство намагається зобов’язати відповідачку вчинити дії, а саме: укласти договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами.

  У призначений час до суду з’явився юрист підприємства, двоє свідків з його сторони (інспектор і бухгалтер), але не з’явилась відповідачка. Вони подала до суду клопотання про перенесення розгляду, бо потребує належного правового захисту, про який буде домовлятись з центром безоплатної правової допомоги, та про призначення засідання в першій половині дня.

  Юрист, на прохання судді Вдовиченко прокоментувати це клопотання, сказав, що позов був поданий ще в листопаді, і у відповідачки був час, щоб потурбуватись про адвоката. Але суддя, розглянувши клопотання, все ж перенесла судовий розгляд на 21 лютого.

  В кулуарах представники «Полісся-Екосфери» розповіли про суть позову та претензії жінки, яка відмовляється укладати договір на вивезення сміття. Мовляв, вона, як голова ОСББ, мала б приклад подавати іншим мешканцям, а вона, навпаки, настроює їх проти законної сплати комунальної послуги. Ті документи, які вона вимагала у товариства, їй були надані.

  Взагалі, у місті майже всі мешканці багатоквартирних будинків та близько 70% мешканців приватного сектору вже мають укладені договори з підприємством та користуються його послугами законно, а ті, котрі таких договорів не мають, теж користуються послугами (кидають своє сміття у баки біля багатоповерхівок), але нічого не платять за його вивезення.

  Дуже багато жителів Бердичева уклали такі договори після того, як їм виписували штрафи за порушення правил благоустрою та викликали на засідання адмінкомісії. Дуже помогла підприємству в цій справі і представник екологічної інспекції, яка активно долучилась до виявлення та покарання порушників. Наталю Медвідь теж двічі запрошували на засідання адмінкомісії і раз таки наклали штраф, який вона відмовляється визнавати.

  Після суду я зв’язався з відповідачкою по телефону, щоб почути її версію подій. Наталія розповіла, що вона перед підписанням договору вимагала у товариства надати калькуляцію на послуги, норми сміттєутворення та інші документи, але замість калькуляції їй надали розрахунок витрат, що не зовсім те, що потрібно. У типовому договорі, який «Екосфера» укладає з клієнтами, не вказано ні графіки вивозу, ні відповідальність, коли такі графіки не дотримуються.

  Колізією назвала вона і ситуацію, коли контейнери знаходяться на балансі ОСББ, а за їх поломку працівниками перевізника ніхто не відповідає, вивіз габаритного сміття неврегульований, і хоча збір сміття, тобто прибирання біля контейнерів, проводить ОСББ, чомусь така категорія послуг теж «забита» до тарифу за послуги.

  Наталія Медвідь відома користувачам Фейсбуку своїми постами про умови роботи ОСББ, дає багато порад іншим керівникам об’єднань, активно обговорює роботу житлово-комунальної сфери міста, тому, думаю, що наступне судове засідання буде цікавішим, ніж те, що фактично не відбулось.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 07/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework