Освоїти комп’ютер тим, кому за, у Житомирі допоможе проєкт. ВІДЕО

  Житомирянка Валентина Якубович –учасниця проєкту "Дія. Цифрова освіта". На ононлайн-платформі вона безоплатно опанувала цифрові навички. 

 

 Жінка розповіла, що знає, як в інтернеті знайти рецепт, запостити фото в мережу та подивитися улюблений серіал.

  Національну онлайн-платформу з цифрової грамотності Міністерство цифрової трансформації України запровадили 30-го січня.

  Загуглити рецепти, запостити селфі, перевірити інформацію на достовірність. Відтепер усі ці та інші навички, пов’язані із знанням комп’ютера, є доступними для житомирських пенсіонерів.

  Житомирянка Валентина Якубович одна із 30 учасників проєкту "Дія. Цифрова освіта".

  Валентина Якубович: "У нас було перше заняття, на якому нам розповіли про дану онлайн-платформу, навчили нас реєструватися та входити до особистого кабінету. Дуже важко зараз уявити життя без інформації та гаджетів".

  За результатами соціологічного дослідження, цифрових навичок громадян, яке провели у Міністерстві цифрової трансформації України, 53% українців не мають базового рівня цифрових навичок. Через це міністерство та комітет запровадили онлайн-платформу цифрової грамотності.

  Координатор проекту "Дія. Цифрова освіта" Катерина Бабенко : "Ця платформа діє на базі бібліотек. Безпосередньо на базі Центральної міської бібліотеки при Університеті поважного віку відбуватимуться навчання навичкам цифрової грамотності. Кожен житомирянин може пройти навчання, тестування та в кінці отримати сертифікат".

  Суспільному Житомир Валентина Якубович розповіла, що очікує від навчання.

  Валентина Якубович: "Хочу навчитися користуватися різноманітним гаджетами, моніторити та фільтрувати інформацію, щоб розрізняти дійсну від фейкової".

  За словами Валентини Якубович, зареєструватися на участь у проєкті можна на сайт.

  Катерина Бабенко: "Реєстрація досить проста: перейти на сайт osvita.diia.gov.ua. та зареєструватися за допомогою мобільного телефону, і ви отримуєте код підтвердження і здійснюєте вхід до особистого кабінету. Вам будуть доступні три рівні – три курси цифрової грамотності".

 

Автор Катерина Черній

Джерело: Камера Сергій Кобилянський

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 10/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework