91-річна житомирянка, яку вивезли на примусові роботи до Австрії, досі пам’ятає нелюдські умови життя і праці остарбайтерів з України

  91-­річна житомирянка Єва Шпенюк першою в області отримала соціальну допомогу в межах програми «Ми поруч!» від німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє».

   Продукти харчування, солодощі та предмети особистої гігієни старенькій вручили представники Житомирського відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні».

  14-­річну Єву вивезли з Житомира у 1942 році на примусові роботи до Австрії, де вона спочатку працювала на фабриці, виготовляючи галети для солдатів німецької армії. Згодом, коли німецька армія почала відступати, її відправили за місто копати окопи. Жінка досі пам’ятає нелюдські умови, у яких жили і працювали остарбайтери з України, та сльози радості від звістки про Перемогу.

  За словами представників Житомирського відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні», програма «Ми поруч!» стартувала у листопаді минулого року. Волонтери організації щомісяця три роки поспіль відвідуватимуть Єву Яківну з гостинцями.

На фото Єва Шпенюк у колі волонтерів

Оксана Лук’яненко 

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 12/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework