1,5 мільйонів гривень замість шести. В одному із мікрорайонів Житомира з’явився новий облаштований сквер.ВІДЕО

  У Житомирі – новий парк для відпочинку. Місцеві жителі обурені.

   Але, за словами місцевого жителя Віталія Павлюка, він інший і дешевший, ніж хотіли люди. І суттєво відрізняється від презентованого навесні проєкту бюджету участі.

  Віталій Павлюк розповів Суспільному Житомир, що у парку мав бути дитячий і спортивний майданчики. А лавки мали стояти по всьому периметру. "Ми чекали повного озеленення газонів. І поливання трави і клумб тут було передбачене. І освітлення гарними ліхтарями, а не цими "ледовськими" Скляний куб мав світитися, і люди ходили б навколо нього. На цьому мав би бути акцент. Але поклали тільки 500 квадратних метрів плитки, яка коштує півмільйона гривень, поставили пару-другу лавочок, "ледовські" ліхтарі і все", - розповів Віталій Павлюк.

  Співавтор проєкту Артем Ракович сказав, що через відсутність фінансування деякі елементи будови скоротили.

  Артем Ракович: "Тривав бюджет участі, і за моєї ініціативи та мого співавторства головною картинкою цього проекту була картинка головного архітектора. І сьогодні ми маємо ту реалізацію проєкту, за яку й проголосували. Тобто проєкт на півтора мільйона гривень. На жаль, той проект, який був намальований, коштував 6 мільйонів гривень. Тому міська рада його відклала в довгу шухляду, і нам вдалося його витягнути за рахунок людей і голосування".

  Загалом на будівельні роботи витратили 1 мільйон 400 тисяч гривень .

  В’ячеслав Глазунов: "Оскільки бюджет участі на великі об’єкти складав всього півтора мільйона гривень, то було погоджено з автором проєкту про зменшення обсягів робі. Першочергово заклали благоустрій території, замінили освітлення на сучасне, замінили лавки, урн для сміття і озеленення території. На даному етапі ці роботи згідно з проєктом виконані повністю. Було рішення виконавчого комітету про передачу на баланс виконаних робіт. Було виділено півтора мільйона гривень. З них 60 тисяч – це проектно-кошторисна документація, авторський і технічний нагляд, а 1м 400 тисяч - самі будівельні роботи".

  Жителям мікрорайону натомість подобається.

  Ольга Мартінзон: "Дуже гарно. Якби ще люди не смітили. Колишній сквер був жахливий. Була як пивнушка. Збирались люди зранку до ночі, пили, бруд. А тут – гарненько зробили. І для дітей, і світло. Дуже добре зробили".

  Таміла Ліневич: "Тут було дуже погано, тут збиралося багато п’яниць, а зараз зробили гарно. Дітям є де погратися, і ми дуже раді, що так зробили. Я гуляю зі своїм внуком, і ми дуже задоволені".

Автор сюжету Сергій Косюченко

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 13/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework