Катерина "велика": у Житомирі народилася дівчинка вагою понад 5 кілограмів та зростом 60 сантиметрів. ВІДЕО

  Житомирському перинатальному центрі народилася дівчинка, вагою 5 кілограмів 200 грамів, на зріст 60 сантиметрів. За словами завідувачки відділенням новонароджених Наталії Мадзігон, такі діти-богатирі з’являються на світ один раз на тисячу.

  У пологовому будинку немовля назвали Катериною-Великою.

  На вигляд новонародженій дівчинці декілька місяців, хоча вона народилась декілька днів тому. Мама дівчинки Ольга Кареліна розповіла, що це третя її дитина. Двоє старших – хлопчик та дівчинка народилися із вагою 4-кілограми. Коли ж на ваги поклали немовля Катю, здивувалися і лікарі, і мама.

  Мама новонародженої дівчинки Ольга Кареліна розповіла, що вони з чоловіком знали, що їхня третя дитина буде дещо більша, ніж завжди, але така вага – це був сюрприз. Перші слова лікаря були: "Ого, як піврічна дитина!". "Це те, що я почула у перші хвилини після пологів. А взагалі вигук ого був найпопулярніший коментар за ці три дні", - пригадує породілля.

  Дівчинку жартома у перинатальному центрі охрестили Катериною-Великою. За словами завідувачки відділенням новонароджених Наталії Мадзігон, немовля народилося природнім шляхом без кесаревого розтину і абсолютно здоровим.

  "Дітки найчастіше народжуються у ваговій категорії 4 – 4,5 кілограми. Вагова категорія 4,5 – 5 кілограмів зустрічаються набагато рідше. Це може бути 15-20 відсотків дітей за рік, але вагою більше 5 кілограмів – це справді унікальні випадки, які бувають поодинокі за рік. За статистикою, діти такої вікової категорії народжуються один на тисячу, а то й рідше" – розповіла Наталія Мадзігон.

  Завідувачка пологовим відділенням Марина Тищенко розповіла, що немовля має розміри тримісячної дитини.

  "Реакція була така, що дівчинка така собі берегиня роду. Коли зважували, то теж були всі дуже здивовані. Дитина пропорційна. Вона не просто велика за вагою, вона і довга. Тобто в неї пропорційний розвиток, він великий, максимально можливий. Але вона має довжину 60 сантиметрів. Щоб ви розуміли – дитина, яка важить три з половиною кілограми, як правило, 52-54 сантиметри.

  Подробиці у сюжеті UA: Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 14/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework