ДАБІ відмовила компанії UPG у видачі сертифікату на роботу АЗС

  Державна архітектурна інспекція – ДАБІ відмовила компанії UPG (ТОВ «ЮПІДЖІ») у видачі сертифікату-ліцензії на введення в експлуатацію скандальної АЗС на проспекті Незалежності, 29 в Житомирі.

  Інформація про це опублікована на офіційному сайті ДАБІ ‒ передає zt.20minut.ua.

  Згідно з документом, ТОВ «ЮПІДЖІ» не надала в ДАБІ необхідних документів, зокрема:

  Підтверджуючі документи про перенесення інженерних мереж, які проходять через дану земельну ділянку,

  Виконавчу документацію про виконані роботи - повністю відсутня документація щодо облаштування інженерних мереж: електро- і водопостачання, пожежної сигналізації і пожежогасіння.

  Відсутня інформація про зміцнення існуючої мережі газопроводу в місця заїзду/ виїзду автотранспорту;

  Документи, що підтверджують право використання сусідніми земельними ділянками для заїзду - виїзду автотранспорту з території АЗС.

  Інспекторами ДАБІ встановлено невідповідність об'єкту проєктній документації на будівництво такого об'єкта та вимогам будівельних норм, стандартів і правил. Все перераховане вище є підставою для відмови у видачі сертифікату компанії ТОВ «ЮПІДЖІ», - йдеться в документі. Таким чином, рішення ДАБІ повністю підтверджує побоювання жителів проспекту Незалежності, 29 в тому, що незаконне будівництво АЗС UPG є прямою загрозою здоров'ю та життю людей, які живуть поруч.

  Нагадаємо, що АЗС побудована прямо на магістральному газопроводі, і в разі будь-якого пожежі або вибуху наслідки можуть бути жахливими.

  Взагалі, конфлікт між забудовниками АЗС UPG і місцевими мешканцями триває досить довго. Так, 20 листопада 2019 року між місцевими активістами і охоронцями відбулися масові зіткнення - охоронці застосували сльозогінний газ і побили людей. 21 грудня минулого року Житомирський виконком видав припис з вимогою негайно зупинити будівництво. Увечері 24 грудня на місці будівництва АЗС стався конфлікт: мікроавтобус c охороною «UPG» в'їхав у натовп людей. 3 січня 2020 року компанія UPG повідомила про завершення основних робіт, анонсувавши відкриття АЗС найближчим часом. Також увечері 3 січня на місці будівництва знову відбулися зіткнення - постраждали двоє активістів, і знову фура в'їхала в натовп людей. 20 січня 2020 року протестувальники, які виступають проти будівництва АЗС UPG, перекрили проспект Миру в Житомирі.

kk140220106 2

kk140220106 3

Руслан Мороз, Ольга Савицька

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 14/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework