Рейд зі «швидкими» у Житомирі: поліцейські перевірили дисциплінованість водіїв. ВІДЕО

  Житомирі патрульні поліцейські спільно з працівниками обласної служби екстреної медичної допомоги влаштували профілактичний рейд для житомирських водіїв "Увага спецсигнал!".

  Протягом дня 13-го лютого дві карети "швидкої" рухалися вулицями міста з увімкненими проблисковими маячками. Їх супроводжували патрульні поліцейські, які перевіряли, чи надають перевагу у русі водії автомобілям з увімкненими спецсигналами.

  За словами пресофіцера патрульної поліції області Ігора Іванюка, за підсумком рейду склали 11 протоколів про порушення правил дорожнього руху.

  Знімальна група Суспільного Житомир разом із патрульними поліцейськими в екіпажі карети "швидкої". Почали руху, увімкнувши проблискові маячки із сиреною. Доїхали до перехрестя Київської та Небесної Сотні і зупинилися на світлофорі – попереду BMW. Водій автівки не поступився "швидкій", а продовжував рух у крайньому лівому ряду до перехрестя із Покровською. Тут його зупинили патрульні поліцейські.

  На перехресті Покровської та Сціборського "швидка" знову різко гальмує. Водій Renault не встиг помітити ГАЗель і почав повертати. Водій легковика Віталій Нацевич пояснив, що помітив "швидку", коли виїхав на перехрестя, але встиг загальмувати.

  "Просто не було чутно звукового сигналу. Він чи тихий був, чи що. Я побачив зелене світло і вже закінчував маневр, тут бачу "швидка", і я екстрено загальмував", - розповів Віталій Нацевич.

  Минаючи декілька перехресть на Покровській ГАЗель не помітив і водій на Suzuki, поки його не зупинили патрульні. У підсумку - протокол та штраф 510 гривень.

  "Праворуч були автомобілі, я б зупинився, звичайно, я чув сигнал "швидкої". Я ж кажу – побачив, що там машини є, я думав протягнути далі і вже прийняти вправо", - розповів водій Suzuki Олександр.

  Володимир Красицький – водій "швидкої". Розповів, що працює у цій службі 20 років. За цей період його автомобіль пропускали одиниці, інші – ігнорують.

  "Бувають також такі випадки. Буває, їдемо в район і десь в там в районі перед носом прямо починає підрізати, не пропускати. Приїжджаємо в лікарню, він в лікарні стоїть і вже нам "давайте бігом допоможіть моїм родичам". А ми запитуємо, чому ти там на дорозі підрізав, не пропускав, а він каже, що не знав, що це ви до моїх родичів ви їдете".

  За півдня патрульні поліцейські склали 11-ть протоколів на водіїв, які не пропустили карети "швидкої". Штраф за таке порушення становить 510 гривень.

  Пресофіцер патрульної поліції області Ігор Іванюк: "Метою цього відпрацювання є нагадати водіям правила дорожнього руху, а саме надання переваги в русі автомобілям, обладнаними спеціальними сигналами, а також проблисковими маячками. Адже кожна секунда, кожна хвилина може коштувати чийогось життя".

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA:Житомир.

Джерело: Телеканал UA:Житомир

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 14/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework