Дефіцит тиску води напряму пов’язаний з модернізацією магістральних трубопроводів» – директор «Житомирводоканалу»

  Тиск води в місті напряму пов'язаний з  оновленням основних магістральних мереж, що зараз проходять у Житомирі.

  Про це повідомляє zt-rada.gov.ua.

  Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін  просить   мешканців міста з розумінням поставитися до важливої роботи для нашого міста.  Під час брифінгу в міській раді він розповів про хід виконання проєктів з реконструкції водоканалу.

  «В цьому місяці закінчується реконструкція першої ділянки магістрального трубопроводу, яка  вже функціонує і  постачає воду в місто. Ця ділянка починається біля водоканалу, йде по Чумацькому шляху, вул. Радонова. Ось важливий для міста магістральний трубопровід довжина якого – 2,8 км,  йде по вул. Чуднівській, через дюкер, на зарічанські землі, Станишівка, виходить на вул. Гонти, біля Королівської бочки», -  відмічає  керівник підприємства, покачуючи  останні світлини з реконструкції об’єктів.

  Він відмітив, що дефіцит тиску води в центральній частині міста, на Польовій та в промисловому районі, в Зарічанах та  на Гуйві  пов'язаний з  перекриттям  на ділянках, де  наразі проходять йдуть роботи.

  Пряма мова Андрія Нікітіна:«Раніше шлях води йшов з водоканалу, насосної станції, на Зарічани, на центральну частину міста та на промислову зону. На сьогодні у зв’язку з перекриттям вода йде через місто,  проходить дюкер, повертається , йде на Зарічани, і тут в нас втрачається важлива атмосфера, якої не вистачає мешканцям Зарічан. Так само не вистачає цього трубопроводу і для постачання певної частини міста. Що стосується нижньої Польової та промислової зони, тут також обрізаний трубопровід і розпочинається реконструкція, вода не йде традиційним шляхом, а безпосередньо через іншу частину міста, тому тиску води не вистачає» ,- говорить Андрій Нікітін.

  Відмічено, що роботи  виконуються якісно та  з найякісніших матеріалів. Термін закінчення робіт по магістральному трубопроводі – початок червня 2020 року.  Тоді, за словами керівника водоканалу, стабільний тиск буде відновлено на певний час, однак потому -   реконструкції проходитимуть на  іншій, найбільшій  ділянці магістрального трубопроводу. Тому перебої з тиском води впродовж 2020 року в місті будуть.

  Окрім оновлення  та заміни магістральних трубопроводів, у Житомирі також йде будівництво каналізаційних очисних споруд. Відмічено, що процес будівництва нових очисних споруд каналізації роботи зараз активно проводиться  завдяки теплій зимі.

  Зі слів керівника водоканалу,  модернізація очисних споруд  каналізації та води – це найбільший інвестиційний проєкт нашого міста за попередні 30 років,  і  суттєву різницю в якості води споживачі відчують.

  Говорячи про поточний стан води, відзначає, що наразі вода краща, ніж в теплий період року, прозора та не має сильного запаху. Якість води намагаються покращити, наскільки це дозволяє нинішній стан очисних споруд. На підприємстві ведеться постійний пошук найбільш оптимальних реагентів. Проте на якість води впливає "трубний" фактор: щоб вода не псувалася в трубопроводах - їх потрібно замінювати, що зараз і робиться. На заміну застарілих водопровідних та каналізаційних трубопроводів в рік необхідно витрачати 100 млн гривень.

 Андрій Нікітін повідомив також, що містянам буде запропоновано додати в тариф певну кількість коштів для завантаження фільтрів активованим вугіллям, щоб позбутися всіх неприємних запахів та присмаків. Зі зазначеного питання проведуть два етапи громадських обговорень, і якщо мешканці  погодяться на таку ініціативу, тариф буде збільшено орієнтовно на 1 грн.

 Нагадаємо, що проєкти з відновлення зношеної інфраструктури водопостачання та водовідведення за кредитні кошти Світового банку. Завдяки  їх  реалізації  у Житомирі будуть модернізовані очисні споруди води та очисні споруди каналізації, а також реконструйовані 10 км магістральних мереж.

  Роботи з реконструкції очисних споруд проводяться  по вул. Промисловій, по вул. Чуднівській, 120, а також  оновлюють головну каналізаційну насосної станції міста. Зазначений проект передбачає будівництво нового очисного комплексу, що дозволить якісно очищувати воду з річки Тетерів.

  Реалізація проєктів дозволить покращити якість питної води та автоматизувати технологічні процеси.

kk140220110 2

kk140220110 3

kk140220110 4

kk140220110 5

kk140220110 6

kk140220110 7

Новини Житомира

       

Последнее изменение Пятница, 14/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework