Фігурні, яскраві і нетипові: У Житомирі почали відливати каналізаційні євролюки. ВІДЕО

  На житомирському Будмаші освоїли нову технологічну лінію. Тут почали виготовляти каналізаційні євролюки. Завдяки оновленим печам із автоматизованим керуванням їх із різними оздобленнями відливають із старого брухту із мінімальними витратами для підприємства.

   Житомирянин Сергій Корнійчук працює на заводі у ливарному цеху більше 40-ка років. Чоловік розповів, що на старому обладнанні можна було розплавити втричі менше металу, ніж зараз за той самий проміжок часу, - розповідає suspilne.media.

  "Була просто одна пічка на 160 кг. Зараз поставили більші, зручніші. Там був ручний режим, а тепер – автоматика повна. Тепер легше працювати. Я сам ливарник, все життя тут працював", - сказав Сергій Корнійчук.

  Керівник цеху Антон Рафальський розповів, як саме тепер відливають нові люки.

  "Перший етап – нам привозять чушку, або спеціальний очищений старий брухт. Ми його сортуємо, сушимо, очищуємо, готуємо, відважуємо. В піч завантажуємо, і вона починає працювати. Далі метал починає розігріватися і плавиться, скільки нам потрібно. Виходить ціла ванна рідкого металу. Ми його доводимо до потрібних нам властивостей, перегріваємо і потім розливаємо у форми", - розповів Антон Рафальський.

  Форми для стандартного каналізаційного люку мають діаметр 60 см. За словами керівника цеху, метал виходить значно кращий, ніж раніше. У нас тепер євролюки. Вони витримують вагу до 20 тон.

  "Після того, як метал розплавили до температури майже 1000 градусів, його заливають у спеціальну ємність. Згодом рідким металом заповнюють форми. Для того, щоб чавун застиг, потрібно більше 2-ох годин. За день на підприємстві виготовлюють 15 комплектів люків. Для того, щоб зробити один витрачають, 3 тис. грн. Такий вигляд має готовий люк після проведення всіх технологічних етапів.

  Директор ливарного заводу Ігор Пихтін: "Ми знали, що відбулися тендера у минулому році, але ми займалися тільки монтажем обладнання і не могли брати у них участь. Собівартість такої продукції значно нижче, ніж колишніх аналогів ще часів СРСР і навіть деяких українських виробників.

Автор сюжету Сергій Косюченко

Камера Тетяна Беляк

Новини Житомира

 

Последнее изменение Воскресенье, 16/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework